WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0059 -0.18%
EURO 38,0926 0.39%
ALTIN 2.827,630,89
BITCOIN 21491585,39%
Narin Güran Bulundu mu? Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Açıkladı!

Narin Güran Bulundu mu? Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Açıkladı!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları, İl Jandarma Komutanlığı tarafından sürdürülüyor. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım da konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, arama çalışmalarının büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, "Dakika dakika her şeyi kayıt altına aldık. Sonuca çok yaklaştık. Elimizde önemli deliller var, kızımızı bulacağız" ifadelerini kullandı. Olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.

28 Ağustos 2024 13:21
Narin Güran Bulundu mu? Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Açıkladı!
0

BEĞENDİM

İl Jandarma Komutanı Açıklaması

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Narin Güran’ı arama çalışmaları hakkında basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Biz her türlü ihbarı değerlendiriyoruz. Şu anda çember çok daraldı. Devlet tüm imkanlarını bize sundu ve bunları en iyi şekilde kullanıyoruz. Çok kısa bir süre kaldığını düşünüyorum. Elimizde deliller var, ifadeler var. Narin’in dakika dakika köydeki hareketlerini kayıt altına aldık. Deliller üzerinde ilerliyoruz ve sonuca çok yaklaştık. İnşallah yakın zamanda kızımızı bulacağız. Biz olayı ister istemez adli vaka olarak değerlendiriyoruz. Tüm ihtimalleri göz önünde bulunduruyoruz ve her birini titizlikle inceliyoruz. Aramalar çok kapsamlı bir şekilde sürdürülüyor. En ufak ihtimali bile değerlendirmek zorundayız. Narin’imizi sağ olarak bulmak istiyoruz. 85 milyon insanımız bu olaya çok üzülüyor ve biz de bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Geceleri dahi uyumuyoruz.”

Ne Olmuştu?

Olay, 21 Ağustos’ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi‘nde meydana geldi. Kur’an kursundan çıkan Narin Güran, eve dönmeyince ailesi tarafından aranmaya başladı. Aile, köylülerle birlikte yaptığı aramalardan sonuç alamayınca saat 20.00 sıralarında jandarmaya kayıp ihbarında bulundu.

İhbarın ardından bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi gibi ekipler sevk edildi. Ayrıca sağlık ekipleri, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve ilçe belediyelerden de arama kurtarma ekipleri bölgede görev aldı.

Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü‘ne ait helikopterlerle havadan destek sağlanırken, Narin’in kaybolduğu saatlerde bölgeden geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda aramalar yapıldı. Bugüne kadar toplamda 12 bin 550 araç arandı, 130 kişinin ifadesi alındı, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama gerçekleştirildi.

Narin Güran Bulundu mu? Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Açıkladı!

narin-guran-bulundu-mu-diyarbakir-il-jandarma-komutani-acıkladi

Su Kuyuları ve Tarlalarda Aramalar Devam Ediyor

Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, mahalledeki su kuyularında arama çalışmaları başlattı. 100 personelden oluşan AFAD ekibi, Dicle Üniversitesi, Kup Belediyesi ve Kayapınar Belediyesi arama kurtarma ekipleri ise mahalle çevresindeki 500 dönümlük pamuk ve mısır tarlalarında arama yapıyor. Jandarma ekiplerinin mahalle çevresinde oluşturdukları kontrol noktalarında araç aramaları da devam ediyor.

Dere Bölgesinde Kepçe ile Arama Başlatıldı

Gelen bir ihbar üzerine jandarma ekipleri, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki bir dere bölgesinde arama çalışması başlattı. Büyükşehir Belediyesi’nden talep edilen kepçe ile başlatılan çalışmalarda, deredeki suyun debisi düşürülerek aramalar daha detaylı şekilde sürdürülüyor.

Gündem  haberlerinden haberdar olmak için hemen tıklayın!

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.