WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0059 -0.18%
EURO 38,0926 0.39%
ALTIN 2.827,630,89
BITCOIN 21491585,39%
Diyarbakır Valiliği’nden ‘Narin Güran’ın Cenazesi Bulundu’ İddialarına Yalanlama

Diyarbakır Valiliği’nden ‘Narin Güran’ın Cenazesi Bulundu’ İddialarına Yalanlama

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesinin bulunduğuna ilişkin sosyal medyada yayılan iddialar üzerine Diyarbakır Valiliği’nden açıklama geldi. Valilik, yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını ve arama çalışmalarının titizlikle sürdüğünü belirtti.

25 Ağustos 2024 10:42
Diyarbakır Valiliği’nden ‘Narin Güran’ın Cenazesi Bulundu’ İddialarına Yalanlama
0

BEĞENDİM

Olay, 21 Ağustos’ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi‘nde meydana geldi. İlk kez Kur’an-ı Kerim dersi almak için camiye giden ve bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasının ardından, ailesi ve köylülerle birlikte yapılan aramalardan sonuç alınamayınca durum jandarmaya bildirildi. Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, AFAD ve çeşitli arama kurtarma ekipleri geniş çaplı bir arama çalışması başlattı.

Sosyal Medyadaki Asılsız Paylaşımlar

Arama çalışmaları devam ederken, bazı sosyal medya hesaplarında Narin Güran’ın cenazesinin bulunduğuna dair iddialar ortaya atıldı. Diyarbakır Valiliği, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, vatandaşlardan bu tür asılsız haberlere itibar etmemelerini istedi. Valilik açıklamasında, “Kayıp kız çocuğu Narin Güran’ın bulunabilmesi amacıyla valiliğimiz koordinasyonunda geniş çaplı arama faaliyetleri titizlikle devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Yol Kenarında Bulunan Terlik

Arama çalışmaları sırasında 22 Ağustos gecesi yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. İlk etapta Narin Güran’a ait olduğu düşünülen terlik, aileye gösterildi. Ancak, daha sonra terliğin Narin’in ayağına uygun olmadığı anlaşıldı. Terlik, jandarma ekipleri tarafından incelemeye alındı.

Narin Güran’ın Bulunması İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Kayıp Narin Güran’ın bulunması için arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Valilik, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, vatandaşları ve sosyal medya kullanıcılarını resmi açıklamalar dışında yapılan spekülasyonlara karşı uyardı.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için hemen tıklayın ve World of Türkiye haberlerini ziyaret edin.

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.