WOTTV E-DERGİ
DOLAR 33,9866 -0.24%
EURO 38,0215 0.25%
ALTIN 2.833,031,09
BITCOIN 21625105,99%
İran’ın Yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Kabinesini Meclise Sundu

İran’ın Yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Kabinesini Meclise Sundu

İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, kabinesinde yer almasını istediği 19 ismi Meclise sundu. Dışişleri Bakanlığı için, eski Dışişleri Bakan Yardımcısı ve nükleer anlaşmalardaki Başmüzakereci Abbas Arakçi'yi aday gösteren Pezeşkiyan, İçişleri Bakanlığına ise asker kökenli İskender Mumini'yi önerdi.

11 Ağustos 2024 11:40
İran’ın Yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Kabinesini Meclise Sundu
0

BEĞENDİM

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın Meclise sunduğu listede, Savunma Bakanlığı için eski Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Aziz Nasırzade aday gösterildi. İstihbarat Bakanlığına mevcut Bakan İsmail Hatib’in adaylığı devam ederken, Yol ve Şehircilik Bakanlığı için kadın mimar Ferzane Sadıki’nin ismi önerildi.

Muhafazakar Meclis Kabineyi Onaylayacak mı?

Kabine listesi, muhafazakarların çoğunlukta olduğu Mecliste bir hafta sürecek görüşmelerin ardından güven oylamasına sunulacak. Bu süreçte, Pezeşkiyan’ın önerdiği isimlerin Meclisten onay alıp almayacağı merak konusu.

İran’ın yeni yönetimi, hem içeride hem de dışarıda önemli isimlerle şekilleniyor. Özellikle nükleer anlaşmalarda görev yapmış olan Abbas Arakçi’nin Dışişleri Bakanlığına aday gösterilmesi, İran’ın uluslararası politikadaki duruşunu ve gelecekteki hamlelerini şekillendirebilir. Kabine listesinin onaylanması durumunda, İran’da yeni dönemin nasıl şekilleneceği yakından takip edilecek.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için hemen tıklayın ve World of Türkiye haberlerini ziyaret edin.

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.