WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0666 0.13%
EURO 37,8920 -0.51%
ALTIN 2.834,440,21
BITCOIN 21484384,46%
Kartal Şov Yaptı! Beşiktaş Galatasaray: 5-0 (Dakika Dakika Maç Özeti-Maçın Golleri)
  • World of Türkiye
  • Spor
  • Kartal Şov Yaptı! Beşiktaş Galatasaray: 5-0 (Dakika Dakika Maç Özeti-Maçın Golleri)

Kartal Şov Yaptı! Beşiktaş Galatasaray: 5-0 (Dakika Dakika Maç Özeti-Maçın Golleri)

Süper Kupa finalinde, ligin son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın son sahibi Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Dev derbiyi Beşiktaş 5-0 kazanarak kupanın sahibi oldu.

4 Ağustos 2024 11:19
Kartal Şov Yaptı! Beşiktaş Galatasaray: 5-0 (Dakika Dakika Maç Özeti-Maçın Golleri)
0

BEĞENDİM

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de şampiyon olan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Süper Kupa için kozlarını paylaştı. Ezeli rakibi Galatasaray’ı 5-0 yenen Beşiktaş, Süper Kupa’yı müzesine götürdü.

Maçın Özeti

Beşiktaş, Galatasaray’ı 5-0 mağlup ederek Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Maçın Dakikaları

1. Dakika – GOL | Ciro Immobile: Savunma arkasına atılan topta Nelsson’un hatasından faydalanan Ciro Immobile, karşı karşıya pozisyonda Muslera’yı mağlup ederek Beşiktaş’ı öne geçirdi.

12. Dakika: Mauro Icardi savunma arkasında topla buluştu ve topu ağlara gönderdi, ancak ofsayt bayrağı havadaydı.

14. Dakika: Kerem Aktürkoğlu savunma arkasına sarkıp topu ağlara gönderdi, ancak ofsayt bayrağı yine havadaydı.

22. Dakika: Gol anı tam olarak 21. saniye olarak ölçülen Ciro Immobile, Mauro Icardi’ye ait olan Süper Kupa’daki en erken gol rekorunun sahibi oldu.

53. Dakika – GOL | Jonas Svensson: Sağ kanattan Rashica’nın yaptığı yerden ortada, Svensson’un gelişine vuruşu ağlarla buluştu ve Beşiktaş farkı ikiye çıkardı.

80. Dakika – GOL | Ciro Immobile (Penaltı): Ceza alanına giren Gedson Fernandes’in, Abdülkerim Bardakcı tarafından düşürülmesi sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Immobile, penaltıdan bulduğu golle Beşiktaş’ı 3-0’lık üstünlüğe taşıdı.

90. Dakika – GOL | Rafa Silva: Rafa Silva, Beşiktaş’ın dördüncü golünü kaydetti.

90. Dakika – GOL | Mustafa Hekimoğlu: Beşiktaş’ın beşinci golünü Mustafa Hekimoğlu kaydetti.

Kupa Töreni

Mücadelenin ardından şampiyonluğu taraftarlarıyla kutlayan siyah-beyazlı futbolcular ve yönetim büyük sevinç yaşadı. Sahaya inerek tribünleri gezen başkan Hasan Arat ve yönetim kurulu üyeleri kupa zaferini taraftarlarla ‘3’lü çektirerek’ kutladı. Kupa töreninde ilk olarak Galatasaray’ın teknik ekibi ve oyuncularına madalyaları takdim edildi. Beşiktaş’ın teknik heyetine ve futbolcularına şampiyonluk madalyaları verildi. Siyah-beyazlı takımın kaptanları Necip Uysal ve Mert Günok, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun verdiği kupayı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile birlikte havaya kaldırdı. Kupanın kaldırılmasının ardından siyah-beyazlı futbolcular ve tribünler büyük sevinç yaşadı. Siyah-beyazlılar şampiyonluk sevincini uzun süre taraftarlarıyla kutladı.

Maçın Oyuncusu: Ciro Immobile

Beşiktaş’ın yeni transferi İtalyan santrfor Ciro Immobile, Turkcell Süper Kupa karşılaşmasında attığı 2 golle maçın oyuncusu seçildi. Müsabakada kaydettiği 2 golle 5-0’lık kupa zaferinde önemli rol oynayan 34 yaşındaki tecrübeli futbolcu, basın mensuplarının oylarıyla maçın en değerli oyuncusu ödülüne layık görüldü. Immobile’ye ödülünü Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı verdi.

Spor haberlerini takip etmek için hemen tıklayın ve güncel haberlerden anında haberdar olun!

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.