WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0204 -0.14%
EURO 38,0462 0.3%
ALTIN 2.826,100,84
BITCOIN 21526436,10%
Trump’a Ateş Eden Thomas Matthew Crooks Bakın Kimdir? Arkadaşları Dikkat Çeken Ayrıntıları Anlattı
  • World of Türkiye
  • Dünya
  • Trump’a Ateş Eden Thomas Matthew Crooks Bakın Kimdir? Arkadaşları Dikkat Çeken Ayrıntıları Anlattı

Trump’a Ateş Eden Thomas Matthew Crooks Bakın Kimdir? Arkadaşları Dikkat Çeken Ayrıntıları Anlattı

ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a 13 Temmuz'da düzenlenen suikast girişiminde silahı ateşleyen kişi, 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olarak açıklandı. FBI, bu saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini ve Trump'ın kulağından yaralandığını duyurdu.

16 Temmuz 2024 09:55
Trump’a Ateş Eden Thomas Matthew Crooks Bakın Kimdir? Arkadaşları Dikkat Çeken Ayrıntıları Anlattı
0

BEĞENDİM

ABD’nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump‘a 13 Temmuz’da gerçekleştirilen suikast girişiminde ateş eden kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu belirtildi. FBI, saldırıda bir kişinin yaşamını yitirdiğini ve Trump’ın kulağından yaralandığını bildirdi.

 Thomas Matthew Crooks Kimdir?

Thomas Matthew Crooks, olay anında kimlik taşımıyordu ve kimliği DNA analizi ile belirlendi. Crooks, Pennsylvania’nın Bethel Park bölgesinde yaşıyordu ve 2022 yılında Bethel Park Lisesi’nden mezun olmuştu. Eyalet seçmen kayıtlarına göre Crooks kayıtlı bir Cumhuriyetçi olarak görülse de, 17 yaşındayken sol eğilimli politikacılar için para toplayan ActBlue’ya bağış yapmıştı.

Suikast Girişimi ve Sonrası

Crooks, suikast girişimi sırasında Gizli Servis üyesi keskin nişancı tarafından vurularak öldürüldü. Olay yerinde çatıda tüfekli bir kişi görüldüğü bildirildi ve bu kişinin Crooks olduğu doğrulandı. Suikast girişiminde kullanılan silahın Crooks’un babasına ait olduğu ve aracında şüpheli cihazlar bulunduğu açıklandı.

Arkadaşlarının Anlatımları

Crooks’un arkadaşları ve sınıf arkadaşları, onun genelde yalnız bir çocuk olduğunu ve sık sık zorbalığa maruz kaldığını belirtti. BBC’ye konuşan arkadaşları, Crooks’un tarih ve hükümet konularına büyük ilgi duyduğunu, fakat olağandışı bir davranış sergilemediğini söylediler. Bir diğer sınıf arkadaşı ise Crooks’un sessiz ve kendi halinde birisi olarak tanımladı.

FBI ve Resmi Açıklamalar

FBI, saldırının motivasyonu hakkında hala araştırma yürüttüğünü ve detayları belirlemek için çalıştığını açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden, olayla ilgili hala birçok bilinmeyen olduğunu belirtti.

Suikastın Gizemleri ve Soruşturma

FBI, Thomas Matthew Crooks’un motivasyonunu belirlemek için kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Olayla ilgili belirsizlikler ve cevaplanmamış sorular devam ederken, Crooks’un babası da neler olduğunu anlamaya çalıştığını söyledi.

Dünya’daki haberleri takip etmek için hemen tıklayın ve güncel haberlerden anında haberdar olun!

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.