WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0944 0.17%
EURO 38,0799 -0.01%
ALTIN 2.834,170,19
BITCOIN 21453763,96%
Bakan Uraloğlu’ndan 15 Temmuz Mesajı: Aziz Milletin Kahramanlığı

Bakan Uraloğlu’ndan 15 Temmuz Mesajı: Aziz Milletin Kahramanlığı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz'un vatanın bölünmez bütünlüğünün, milletin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğin tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün olduğunu belirtti. Uraloğlu, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

14 Temmuz 2024 14:40
Bakan Uraloğlu’ndan 15 Temmuz Mesajı: Aziz Milletin Kahramanlığı
0

BEĞENDİM

Aziz Milletin Kahramanlığı

Bakan Uraloğlu, aziz milletin ülkesine, devletine, demokrasisine ve özgürlüğüne olan bağlılığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykırarak bir kahramanlık destanı yazdığını ifade etti. Uraloğlu, “15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün olarak şanlı geçmişimizdeki yerini almıştır” dedi.

Milli Birlik ve Beraberlik

Uraloğlu, yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik ruhuyla, azim ve kararlılıkla gece boyunca tankın, tüfeğin, topun, uçağın karşısına inançla kendini siper eden vatandaşların, vatan hainlerinin hedeflerine ulaşmalarını engellediğini belirtti. “Bu kahraman duruş, akıllara milli şairimiz Mehmet Akif’in, ‘Asım’ın nesli… diyordum ya… Nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek…’ dizelerini getirmiştir” değerlendirmesini yaptı.

FETÖ’nün Hain Planları

Uraloğlu, o gece asker kılığına giren ve devletin her noktasına sızmış hain FETÖ mensuplarının milli iradeyi ortadan kaldırmak istediklerine dikkat çekti. “Milletimizin direnişini kırmak için korsan televizyon yayını yapmaya kalktılar. Yayınlar istedikleri etkiyi yapmayınca tamamen yayınları kesmek için TÜRKSAT’ı hedef aldılar. Ancak hainlerin karşısında dimdik durarak şahadete yürüyen TÜRKSAT çalışanlarımız Ahmet Özsoy ve Ali Karslı sayesinde Cumhurbaşkanımızın milletimizi meydanlara davet eden sözleri televizyonlarda yayınlandı ve halkımız doğru bilgilendirildi” dedi.

Milletin Kenetlenmesi

Bu mücadelede canlarını feda eden şehitler ve gazilerin bıraktıkları en büyük mirasın, milletin zor zamanlarda kenetlenerek bağımsızlığın ve milli birliğin teminatı olacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermesi olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “Bizler de bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkarak istiklalimize kastedenlere asla fırsat vermeyeceğiz” diye ekledi.

Türkiye’nin Geleceği İçin Çalışmalar

“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002’den bu yana eser ve hizmet siyasetiyle bugünlere getirdiğimiz Türkiye’yi, daha ileriye taşımak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” diyen Uraloğlu, TÜRKSAT kurumunun gücünü artırmaya devam ettiklerini belirtti. “Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, milli irademize sahip çıkan asil milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Gündem haberlerini takip etmek için hemen tıklayın ve güncel haberlerden anında haberdar olun!

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.