WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0963 0.18%
EURO 38,0992 0.02%
ALTIN 2.834,490,20
BITCOIN 21384114,11%
Bakan Bayraktar: Gabar’da Petrol Üretimi 45 Bin Varile Ulaştı

Bakan Bayraktar: Gabar’da Petrol Üretimi 45 Bin Varile Ulaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Trabzon’da valilik, büyükşehir belediyesi, AK Parti İl Başkanlığı ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO'da düzenlenen 'Enerji Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Bayraktar, Türkiye'nin enerji politikaları hakkında bilgi verdi.

14 Temmuz 2024 09:54
Bakan Bayraktar: Gabar’da Petrol Üretimi 45 Bin Varile Ulaştı
0

BEĞENDİM

Bakan Bayraktar, Gabar’da petrol üretiminin 45 bin varile ulaştığını duyurdu. “Türkiye petrolleri, bugün sadece Gabar’da Türkiye’nin en kaliteli petrolünü, 45 bin varil günlük üretime çıkarmış durumda. 2021 yılında yaptığımız bu keşif, Cumhuriyet tarihinin karalardaki en büyük keşfidir” dedi.

Yenilenebilir Enerji Potansiyeli

Türkiye’nin yenilenebilir enerji potansiyeline de değinen Bayraktar, “Türkiye’nin yaklaşık yüzde 67 enerjisi ithalat yoluyla karşılanıyor. Bu nedenle yerli ve yenilenebilir kaynakları devreye almak büyük önem taşıyor. 2024-2030 Türkiye Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı ile 20 milyar dolarlık bir yatırım hedefi belirledik” şeklinde konuştu.

Sakarya Gaz Sahası

Sakarya Gaz Sahası’nda üretilen doğal gaz hakkında da bilgi veren Bayraktar, “Bugün 2,4 milyon haneye yetecek kadar doğal gazı Sakarya’da üretiyoruz. Yaklaşık günlük 5,5 milyon metreküplük bir üretimle gidiyoruz. Hedefimiz bu üretimi 10 milyon metreküpe çıkarmak” dedi.

Nükleer Enerji ve Gelecek Planları

Bakan Bayraktar, Mersin’deki nükleer santral projesine de değinerek, “Türkiye’nin günlük petrol ihtiyacı 1 milyon varil. Biz daha çok Gabar’ı keşfetmemiz lazım. Ayrıca 70 yıllık bir rüyayı gerçeğe dönüştürmek için Mersin’deki nükleer santrali devreye alacağız” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin 2050 yılına kadar 20 bin megavatlık bir nükleer güce ihtiyacı olduğunu belirtti.

Sanayicilere Destek

Sanayicilere yönelik enerji politikalarına da değinen Bayraktar, “Sanayicilerimizin kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılayabilecek modelleri geliştiriyoruz. Sanayicimiz, güneş santrali ve rüzgar yatırımları yapabiliyor. Bu konuda elimizdeki bütün kabiliyetleri kullanarak sanayimizin rekabet gücünü artırmaya çalışıyoruz” dedi.

Gündem haberlerini takip etmek için hemen tıklayın ve güncel haberlerden anında haberdar olun!

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.