WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0325 -0.12%
EURO 38,0751 0.36%
ALTIN 2.831,831,05
BITCOIN 21538665,92%
KPSS 2023/6 personel alımı ne zaman, nasıl yapılır?

KPSS 2023/6 personel alımı ne zaman, nasıl yapılır?

KPSS 2023/6 personel alımı ile ilgili tüm detaylar, şartlar, sıkça sorulan sorular, kamu kurum ve kuruluşlarına atama yapmak için tercih nasıl yapılır haberimizde.

20 Ekim 2023 16:11
KPSS 2023/6 personel alımı ne zaman, nasıl yapılır?
0

BEĞENDİM

KPSS 2023/6 personel alımı, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu kadrolara atama yapmak için düzenlenen bir tercih işlemidir. Bu işlem, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir.

2023 yılında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yapılacaktır. KPSS 2023/6 personel alımı ile ilgili tüm detayları, şartları ve sıkça sorulan soruların hepsi haberimizde.

KPSS 2023/6 Personel Alımı Nedir?
Kamu kurum ve kuruluşlarının belirlediği kadro ve pozisyonlara, KPSS puan türlerine göre başvuru yapabilecek adayların tercihlerini belirlemeleri ve ÖSYM tarafından yerleştirilmeleri işlemidir. KPSS 2023/6 personel alımı, KPSS 2023/4 ve KPSS 2023/2 tercih işlemlerinin devamı niteliğindedir. Bu tercih işlemleri, her yıl iki kez yapılır. KPSS 2023/6 personel alımı, KPSS 2023/1 tercih işleminin ikinci aşamasıdır.

KPSS 2023 personel alımı

KPSS 2023/6 Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak?
Tercih kılavuzu, ÖSYM’nin resmi internet sitesinde 20 Ekim 2023 tarihinde yayımlanmıştır. Tercih kılavuzunda, başvuru yapabilecek adayların nitelik kodları, kadro ve pozisyonların unvanları, sayıları, çalışma şekilleri, KPSS puan türleri ve taban puanları gibi bilgiler yer almaktadır. Adaylar, tercih kılavuzunu inceleyerek kendilerine uygun kadro ve pozisyonları belirleyebilirler.

Tercih işlemleri, 23 Ekim – 1 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden tercihlerini yapabileceklerdir. Adaylar, en fazla 30 tercih yapabileceklerdir. Tercih ücreti olarak 20 TL ödenecektir.

Tercih sonuçları, 15 Kasım 2023 tarihinde açıklanacaktır. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM’nin AİS üzerinden öğrenebileceklerdir. Yerleştirilen adaylar, atandıkları kurum ve kuruluşlara başvurarak göreve başlayabileceklerdir.

KPSS 2023 personel alımı

KPSS 2023/6 Personel Alımı Kimler Başvurabilir?

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
-Kamu haklarından mahrum olmamak
-Askerlikle ilişiği olmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak
-Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak
-Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak
-Tercih edilen kadro veya pozisyonun nitelik koduna uygun olarak 2023 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve belirlenen taban puanı almış olmak

KPSS 2023/6 Personel Alımı Hangi Kadro ve Pozisyonları Kapsıyor?
Kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu 4.000 civarında kadro ve pozisyonu kapsamaktadır. Bu kadro ve pozisyonlar, genel idare hizmetleri, yardımcı hizmetler, sağlık hizmetleri ve teknik hizmetler gibi farklı alanlarda yer almaktadır. Adaylar, tercih kılavuzunda yer alan nitelik kodlarına göre kendilerine uygun olan kadro ve pozisyonları tercih edebilirler.

KPSS 2023 personel alımı

KPSS 2023/6 Personel Alımı Sıkça Sorulan Sorular

KPSS 2023/6 personel alımı için tercih yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Tercih yaparken, tercih kılavuzunda yer alan nitelik kodlarına, kadro ve pozisyonların unvanlarına, sayılarına, çalışma şekillerine, KPSS puan türlerine ve taban puanlarına dikkat etmelisiniz. Kendinize uygun olan kadro ve pozisyonları belirlerken, tercih sıralamanızı da önemsemelisiniz. Tercih sıralamanız, yerleştirme sonucunuzu etkileyebilir. Ayrıca, tercih işlemini tamamladıktan sonra mutlaka tercih listesini kontrol etmeli ve onaylamalısınız.

KPSS 2023/6 personel alımı için tercih değişikliği yapabilir miyim?
Tercih işlemleri süresi içinde, tercih değişikliği yapabilirsiniz. Ancak, tercih işlemleri süresi bittikten sonra, tercih değişikliği yapamazsınız.

KPSS 2023/6 personel alımı için birden fazla kadro veya pozisyona yerleşebilir miyim?
Hayır, birden fazla kadro veya pozisyona yerleşemezsiniz. Yerleştirme işlemi, tercih sıralamanız ve KPSS puanınız dikkate alınarak yapılır. Öncelikli olarak yüksek puanlı adaylar yerleştirilir. Eğer yüksek puanlı adaylar arasında eşitlik olursa, doğum tarihi önceliği uygulanır. Yerleştirme işlemi sonucunda, sadece bir kadro veya pozisyona yerleşebilirsiniz.

KPSS 2023/6 personel alımı için yerleştirmeye itiraz edebilir miyim?
Yerleştirme sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar, sonuçların açıklanmasından itibaren 7 gün içinde ÖSYM’ye başvurabilirler. İtiraz başvurusu için 50 TL ödeme yapılması gerekmektedir. ÖSYM, itiraz başvurularını inceleyerek son kararı verir.

KPSS 2023/6 personel alımı için atandığım kurum veya kuruluşa ne zaman başvurmalıyım?
Yerleştirildiğiniz kurum veya kuruluşa başvurmak için son tarih, yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 15 gündür. Bu süre içinde başvurmayan adaylar, atama haklarını kaybederler. Başvuru için gerekli belgeleri ve işlemleri, atandığınız kurum veya kuruluşun internet sitesinden veya ilgili birimlerinden öğrenebilirsiniz.

KPSS Personel Alımı Hakkında

Kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu kadrolara atama yapmak için düzenlenen bir tercih işlemidir. Bu işlem ile ilgili tüm detayları, şartları ve sıkça sorulan sorular haberimizde sizler için derledik. Daha fazla bilgi almak isterseniz, ÖSYM’nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Uğur Selamcı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.