WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0004 -0.2%
EURO 38,0522 0.33%
ALTIN 2.833,081,09
BITCOIN 21601135,82%
Tokat Depreminde Çok Yıkım Var Mı? Tokat’ta Depremin Büyüklüğü Kaç, Deprem Kaç Saniye Sürdü?
  • World of Türkiye
  • Gündem
  • Tokat Depreminde Çok Yıkım Var Mı? Tokat’ta Depremin Büyüklüğü Kaç, Deprem Kaç Saniye Sürdü?

Tokat Depreminde Çok Yıkım Var Mı? Tokat’ta Depremin Büyüklüğü Kaç, Deprem Kaç Saniye Sürdü?

Tokat depreminde yıkım oldu mu? Tokat depremi yaklaşık kaç saniye sürdü? Tokat'ta deprem kaç büyüklüğünde yaşandı? soruları gündemde. Tokat'ta meydana gelen depremi vatandaşlar merakla araştırıyor. Aynı bölgede şiddeti Richter ölçeğine göre 4'ün üzerinde olan 3 deprem daha yaşandı. Peki Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat depremi kaç saniye sürdü?

19 Nisan 2024 10:51
Tokat Depreminde Çok Yıkım Var Mı? Tokat’ta Depremin Büyüklüğü Kaç, Deprem Kaç Saniye Sürdü?
0

BEĞENDİM

Tokat’ın Sulusaray bölgesinde meydana gelen deprem, Tokat’ın yanı sıra Sivas, Yozgat, Çorum, Çankırı, Kırşehir, Amasya, Samsun ve Kayseri’de de hissedildi. Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat depremi kaç saniye sürdü? Tokat’ta kaç büyüklüğünde deprem yaşandı? Detaylar haberimizde…

Tokat Depreminde Hasar Var Mı?

Tokat’ın Sulusaray bölgesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saha taramalarında son durumu aktaran İçişleri Bakanı Ali Gerlikaya, herhangi bir can kaybı veya yaralanma bilgisinin gelmediğini söyledi. 3 ilçenin etkilendiğini söyleyen Yerlikaya, küçük bir alandaki binaların da hasar gördüğünü belirtti. Yerlikaya, “Kimse herhangi bir çökme veya çökme bildirmedi” dedi.

Bakan Yerlikaya: Can Kaybu Ve Yaralanma Yok

İçişleri Bakanı Ali Gerlikaya, sosyal medya hesabından depremle ilgili yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri, Tokat’ın Sulusarai ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki Richter depremiyle ilgili saha incelemelerine başladı. . İldeki gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Saha taramalarında son durumu aktaran İçişleri Bakanı Ali Gerlikaya, herhangi bir can kaybı veya yaralanma bilgisinin gelmediğini söyledi. 3 ilçenin etkilendiğini söyleyen Yerlikaya, küçük bir alandaki binaların da hasar gördüğünü belirtti. Yerlikaya, “Kimse herhangi bir çökme veya çökme bildirmedi” dedi.

Bakan Yerlikaya: Yeşilyurt Bölgesinde 1 Kişi Etkilenmiştir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 Richter depreminde, Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi yaralandı. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde bir ev ve cami minaresi yıkıldı. İlçede yaralanan olmadı Tokat’ın Artova ilçesinde bir ev.” Caminin minaresi yıkıldı ve olaydan kimse etkilenmedi. Yozgat ilinin Gümüşsuyu köyünde bir ev, Yelken köyünde bir ev, Elmalıçiftliği köyünde bir ev. İmha edildi ancak Tokat ilinden 15 ambulans, 3 UMKE ve 1 UMKE acil servis aracı, Yozgat ilinden 5 ambulans ve 1 UMKE, Sivas ilinden 1 UMKE ve 1 UMKE acil servis aracı vardı. Bölgede depremi hisseden vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. dedi.

AFAD: Yozgat’ta 1 Ev, Tokat’ta 5 Ahır Depremden Kurtarıldı

AFAD’dan yapılan açıklamada, “18.11 tarihinde Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerinde kuvvetli bir şekilde hissedildi. Şu ana kadar Yozgat’ta bir adet iki katlı ev, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde ise 5 adet ev bulunuyor. “Ahırın etkilendiği yönünde ihbarlar aldık, ekiplerimiz yerinde taramayı sürdürüyor. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hızla toparlanıyor ve gelişmeleri takip ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Tokat’ta Deprem Kaç Saniye Sürdü?

Gece 4.7 ve 4.1’lik iki depremin meydana geldiği ilçede bu kez 18.11’de 5.6 Richter’lik deprem meydana geldi. Deprem yerin 5,99 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Sulusaray merkezli 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından aynı bölgede saat 18:31’de 3,5, 21:43’te 4, 22:31’de 4,4 ve 00:09’da 4,1 büyüklüğünde 4 deprem daha meydana geldi.

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.