WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0328 -0.13%
EURO 38,0629 0.33%
ALTIN 2.828,010,91
BITCOIN 21487376,43%
Ünlü İsimlerin Sandık Başından Kareler: Aleyna Tilki, Amina Gülşe, Kenan Doğulu, Gökçe Bahadır…
  • World of Türkiye
  • Gündem
  • Ünlü İsimlerin Sandık Başından Kareler: Aleyna Tilki, Amina Gülşe, Kenan Doğulu, Gökçe Bahadır…

Ünlü İsimlerin Sandık Başından Kareler: Aleyna Tilki, Amina Gülşe, Kenan Doğulu, Gökçe Bahadır…

Sanat dünyasının önde gelen isimleri, Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşen yerel seçimler için sandık başına gitmeye başladı. Aleyna Tilki, kardeşi Ayça Tilki ile birlikte sandık başına giderken, Kenan Doğulu ve Amina Gülşe gibi ünlüler de oy kullanma anlarını sosyal medya hesapları üzerinden paylaştılar.

31 Mart 2024 14:04
Ünlü İsimlerin Sandık Başından Kareler: Aleyna Tilki, Amina Gülşe, Kenan Doğulu, Gökçe Bahadır…
0

BEĞENDİM

Türkiye genelinde yaklaşık 61 milyon seçmen, 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimler için sandık başına gitti. Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanının yanı sıra 50 bin 336 muhtarın belirlenmesi hedefleniyor. Ayrıca, il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılmakta.

Geniş Katılım ve Parti Çeşitliliği

Toplamda 34 siyasi parti, adaylarını seçim yarışına soktu ve ülke genelinde 206 binden fazla sandık kuruldu. Kesin seçim sonuçları ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilan edilecek.

Sanat Dünyasından Destek

Sanat dünyasının tanınmış isimleri, yerel seçimlere büyük bir heyecanla katılıyorlar. Aleyna Tilki’nin kardeşi Ayça Tilki ile oy kullanması, gençler arasında oy kullanma bilincinin arttığını gösteriyor. Kenan Doğulu, oy kullanma anlarını “Aşk Oyunu” şarkısından bir alıntıyla paylaşırken, Amina Gülşe ise sandık başına kızlarıyla birlikte gitti.

Ünlülerin Tercihi

Oy kullanan ünlüler arasında Gökçe Bahadır da bulunuyor. Bahadır, oy kullanma anlarını Instagram hikayelerinde takipçileriyle paylaşarak görevini tamamladığını belirtti. Aslı Hünel ise oy kullanmasının ardından “Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik, geleceğimiz için hayırlı olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.