WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0867 0.18%
EURO 38,1021 0.06%
ALTIN 2.840,470,41
BITCOIN 21768423,15%
Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa Cemaati’nden atıldı mı, neden? Cübbeli Ahmet Hoca cemaat için ne dedi?
  • World of Türkiye
  • Gündem
  • Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa Cemaati’nden atıldı mı, neden? Cübbeli Ahmet Hoca cemaat için ne dedi?

Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa Cemaati’nden atıldı mı, neden? Cübbeli Ahmet Hoca cemaat için ne dedi?

İsmailağa Cemaati'nin Nakşibendi kolundan yapılan bir açıklamaya göre, kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, "Hasan Efendi"nin şeyhliğini kabul etmemesi nedeniyle artık cemaatle hiçbir ilişkisinin kalmadığı belirtildi. Peki Cübbeli Ahmet Hoca neden çıkarıldı?

28 Mart 2024 13:38
Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa Cemaati’nden atıldı mı, neden? Cübbeli Ahmet Hoca cemaat için ne dedi?
0

BEĞENDİM

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefatının ardından İsmailağa Cemaati’nde liderlik konusu gündeme gelmişti. Bu süreçte liderlik yarışına katılan ve daha sonra cemaatten ayrılan Ahmet Mahmut Ünlü, “Kadiri Şeyhi” olmuştu. Ünlü, eski cemaati olan İsmailağa Cemaati’ni tehdit etmiş ve talebinin karşılanmaması halinde cemaate dair bildiklerini açıklayacağını belirtmişti.

CÜBBELİ AHMET HOCA NE DEDİ?

İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet’in cemaati bölme ve itibarını zedeleyici faaliyetlerde bulunduğunu öne sürerek bir açıklama yayınladı. Sosyal medya platformu üzerinden yapılan bu açıklamada, “Tarîkatımızın Mahremini Ortaya Saçmıştır” ifadesi kullanılarak Ahmet Mahmut Ünlü’nün cemaati tehdit ettiği ve itibarını zedelediği belirtildi. Ayrıca, Ünlü’nün artık cemaatle hiçbir bağı olmadığı ve açıklamalarının cemaat adına bağlayıcı olmadığı vurgulandı.

Cübbeli Ahmet’in İsmailağa Cemaati’nden resmen ayrıldığı ve cemaatle ilişkisinin kesildiği bu açıklamayla netlik kazandı. Bu gelişme, cemaat içindeki liderlik tartışmalarının da bir parçası olarak yorumlanabilir.

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.