WOTTV E-DERGİ
DOLAR 33,9866 -0.24%
EURO 38,0215 0.25%
ALTIN 2.833,031,09
BITCOIN 21625105,99%
180 ay 0.69 faizle konut kredisi ne zaman, hangi şehirden başlıyor? 180 ay 0.69 faizle konut kredisi en fazla ne kadar verilecek, şartlar nelerdir?
  • World of Türkiye
  • Ekonomi
  • 180 ay 0.69 faizle konut kredisi ne zaman, hangi şehirden başlıyor? 180 ay 0.69 faizle konut kredisi en fazla ne kadar verilecek, şartlar nelerdir?

180 ay 0.69 faizle konut kredisi ne zaman, hangi şehirden başlıyor? 180 ay 0.69 faizle konut kredisi en fazla ne kadar verilecek, şartlar nelerdir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında önemli bir adım atarak yeni kredi fırsatlarını duyurdu.

8 Mart 2024 09:39
180 ay 0.69 faizle konut kredisi ne zaman, hangi şehirden başlıyor? 180 ay 0.69 faizle konut kredisi en fazla ne kadar verilecek, şartlar nelerdir?
0

BEĞENDİM

Bakan Özhaseki’nin açıklamasına göre, kentsel dönüşüm için sağlanacak kredi imkanlarına ilişkin detaylar şu şekilde…

180 ay 0.69 faizle konut kredisi hangi şehirden başlıyor?

Kredi vadesi 180 ay olarak belirlenmiştir. Faiz oranı yüzde 0.69 olarak belirlenmiştir. A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.25 faiz indirimi sağlanacak.
Kredi için pilot il İzmir seçilmiştir. İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ’da da kentsel dönüşüm kredilerinden yararlanılabilecektir.

Bakan Özhaseki’nin Açıklamaları

Bakan Özhaseki, İzmir’de düzenlenen ‘Türkiye İklime ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi’ panelinde 5 ilimizi kapsayan projede pilot ilimiz ise İzmir’dir. Bu 5 şehrimizde, riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği esas olacak. Proje kapsamında iklim dostu ve afetlere dayanıklı konut ve iş yeri yapımı için hak sahiplerine uygun maliyetli finansman imkânı sunacağız. 2,5 milyon TL’ye varan kredi desteği vereceğiz. Aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle verilecek. Başka konutu olmayan orta ve düşük gelirli vatandaşlarımıza; şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi sağlayacağız. Bunun yanında A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0,50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi uygulayacağız. Ödemeler, inşaat ilerleme seviyesine bağlı olarak yapılacak. Projeyle 5 ilimizin dönüşümünde büyük bir adım atmış olacağız. Hedefimiz, İzmir’i, İstanbul’u ve tüm Türkiye’yi, başta iklim değişikliği olmak üzere deprem, sel ve heyelan gibi bütün afetlere karşı dayanıklı hale getirmektir. Elimizi İzmir’den çekmeyeceğiz.”

Programda konuşan Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, “Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, afetlere yönelik dönüştürülmeyen tek bir yapı kalmayana kadar dönüşüm çalışmalarına hızla devam ediyor. Vatandaşlarımız, hazırladığımız alan ve yapı bazlı tüm projelerde, kurum ve kuruluşlarla ne kadar birlikte bir dönüşüm süreci gerçekleştirirse, bu süreç sağlıksız yapıların bir an önce afetlere karşı dirençli hale gelmesini sağlayacaktır. Yapı bazlı dönüşümlerde bakanlığımızın kira yardımı ve faiz desteği bulunmaktadır. Dünya Bankası finansmanı aracılığı ile iklim ve afetlere dayanıklı şehirler projesini, riskli yapılı İzmir ilimizden başlatmak üzere, uygun şartlarda finansman sağlayarak vatandaşlarımızın güvenli yapılara kavuşması ile ilgili projemizi başlatmış bulunmaktayız. Dünya Bankası yetkililerimizle Eylül 2022’de onaylanan projemiz Aralık 2022’de 330 milyon Euro miktarda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile imzalanmıştır. Projede pilot seçilen illerden; İzmir, İstanbul, Tekirdağ, Manisa ve Kahramanmaraş’ta bu proje kapsamında çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

180 ay 0.69 faizle konut kredisi  ne kadar destek sağlanacak?

Proje kapsamında iklim dostu ve afetlere dayanıklı konut ve iş yerlerinin yapımı için uygun maliyetli finansman imkanları sunulacaktır.
2.5 milyon TL’ye kadar kredi desteği sağlanacaktır. Aylık yüzde 0.69 faiz ve 180 ay vadeyle kredi verilecektir. Ödemeler, inşaatın ilerleme seviyesine bağlı olarak yapılacaktır. Ayrıca, başka konutu olmayan orta ve düşük gelirli vatandaşlara, şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0.25 faiz indirimi sağlanacaktır.

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.