WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,1140 0.28%
EURO 38,1546 0.22%
ALTIN 2.875,831,66
BITCOIN 2147843-0,55%
TPAO, bir ilde daha petrol arayacak

TPAO, bir ilde daha petrol arayacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Şırnak, Siirt ile Van’dan sonra bu defa da Diyarbakır’da petrol aramaya başlayacak. Tespit kuyuları için yerler seçilirken faaliyetler başladı.

26 Şubat 2024 16:55
TPAO, bir ilde daha petrol arayacak
0

BEĞENDİM

Sabah’tan Hüseyin Kaçar’ın haberine göre; Çıkar Bozçalı köyü sınırları içerisindeki 50 bin metrekarelik alanda, Döner Sondaj tekniği ile Dikmencik-1 tespit kuyusu açılacak. Enerjide dışa bağımlılığı geriletmekte kararlı olan Türkiye, ülkenin çeşitli noktalarında sondaj çalışmaları yapmaya başladı. Karadeniz’de doğalgaz arama ve üretim faaliyetleri çerçevesinde yürütülen çalışmalar sonucunda 710 milyar metreküplük doğalgaz keşfi yapıldı.

Doğalgaz keşfiyle ilgili çalışmalar hız kesmeden sürerken bu kez de güzel haber Şırnak’tan geldi. Bu kapsamda Şırnak Gabar Dağı’nda Şehit Yüzbaşı Esma Çevik ve Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Petrol Kuyuları’nda petrol keşfi yapıldı.

TPAO, DİYARBAKIR’DA DA ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK

Üretim kapasitesinin günlük yaklaşık 35 bin varile yaklaştığı Gabar’da, iki kuyuda 2024 yılı sonuna kadar ise hedef günlük 100 bin varil.

Bir yanda doğalgaz bir yanda ise petrol keşifleriyle ilgili çalışmalar sürerken Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’ndan (TPAO) yeni bir hamle geldi.

TPAO; Şırnak, Siirt ve Van’dan sonra bu kez de Diyarbakır’da petrol arayacak.

Tespit kuyuları için yerler belirlendi ve hızlıca bir sonraki aşamaya geçildi.

Çıkar Bozçalı köyü sınırları içerisindeki 50 bin metrekarelik alanda, Döner Sondaj tekniği ile Dikmencik-1 tespit kuyusu açılacak.

9 milyon lira bedelli projeyle ham petrol rezerv varlığının tespit edilmesi amaçlanıyor.

World of Türkiye

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.