WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0944 0.2%
EURO 38,1170 0.09%
ALTIN 2.841,850,46
BITCOIN 21771503,15%
Buğra Gülsoy (Bahar dizisinin Evren’i) kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Buğra Gülsoy (Bahar dizisinin Evren’i) kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

13 Şubat'ta başlayan "Bahar" dizisi, izleyiciler tarafından merak edilen karakterlerle dikkat çekiyor. Buğra Gülsoy'un canlandırdığı Evren karakteri de izleyicilerin ilgisini çekiyor. Dizinin yönetmen koltuğunda Neslihan Yeşilyurt, senaryosunu ise Ayça Üzüm kaleme alıyor. Peki Peki, Buğra Gülsoy kimdir, nereli ve hangi dizilerde-filmlerde rol aldı? İşite Buğra Gürsoy hakkında merak edilenler...

14 Şubat 2024 11:04
Buğra Gülsoy (Bahar dizisinin Evren’i) kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?
0

BEĞENDİM

Buğra Gülsoy, uzun bir süredir izleyicilerin gönlünde taht kuran diziler ve filmlerle tanınıyor. “Kuzey Güney” dizisi ile büyük bir çıkış yakalayan Gülsoy, birçok projede yer aldı. Şimdide Bahar Dizisiden Evren karakteriyledikkatleri çekti. İşte merak edilen Bahar dizisinin Evren’i Buğra Gülsoy’un  hayatı ve biyografisi …

BUĞRA GÜLSOY KİMDİR?

Ankara’nın 22 Şubat 1982 tarihinde dünyaya gelen Buğra Gülsoy, Türk televizyon ve sinemasının önemli isimlerinden biridir. Babası Niğdeli, annesi Erzincanlı olan Gülsoy, eğitim hayatına Ankara’da başlamış ve ilk, orta ve lise eğitimini bu şehirde tamamlamıştır.

13 yaşında ilk sahne deneyimini yaşayan Buğra Gülsoy, Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 2004 yılında mezun olmuştur. Üniversite eğitimi sırasında Kıbrıs’ta bulunduğu dönemde Kıbrıs Devlet Tiyatrosu’nda çeşitli oyunlarda rol almış ve aynı zamanda kısa film yönetmenliği ve oyunculuğunu da gerçekleştirmiştir. Kıbrıs’ta yönettiği kısa filmler arasında Trio, Heterotopya, İnsan Üçleme, Alt Üst, Nar Yarası ve Mutlu Son yer almaktadır.

Kıbrıs Film Derneği’nin kurucularından biri olan Gülsoy, aynı zamanda Uluslararası Kıbrıs Kısa Film Festivali’nin proje tasarımcısı ve direktörlüğünü üstlenmiştir. Birleşmiş Milletler Kalkınma Projesi tarafından düzenlenen bir yarışmada filmcilik üzerine eğitim alan Gülsoy, sinema alanındaki yeteneklerini pekiştirmiştir.

Buğra Gülsoy, sadece oyunculuk kariyeriyle değil, aynı zamanda yönetmenlik ve kısa film projeleriyle de adından söz ettiren bir sanatçıdır.

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.