WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,1071 0.21%
EURO 38,0921 0.02%
ALTIN 2.837,300,29
BITCOIN 21468471,56%
Lewis Hamilton kimdir? Lewis Hamilton kaç yaşında? Lewis Hamilton nereli? Lewis Hamilton Ferrari’ye transfer oldu
  • World of Türkiye
  • Spor
  • Lewis Hamilton kimdir? Lewis Hamilton kaç yaşında? Lewis Hamilton nereli? Lewis Hamilton Ferrari’ye transfer oldu

Lewis Hamilton kimdir? Lewis Hamilton kaç yaşında? Lewis Hamilton nereli? Lewis Hamilton Ferrari’ye transfer oldu

Lewis Hamilton 2025’te Ferrari’ye geçiyor. Mercedes, Hamilton’ın serbest kalma hakkını kullandığını ve takımdan ayrıldığını duyurdu.

2 Şubat 2024 13:17
Lewis Hamilton kimdir? Lewis Hamilton kaç yaşında? Lewis Hamilton nereli? Lewis Hamilton Ferrari’ye transfer oldu
0

BEĞENDİM

Lewis Hamilton kimdir? Mercedes, 2025 sezonunda Ferrari’ye geçecek olan Lewis Hamilton’ın sözleşmesini feshettiğini duyurdu. Hamilton, Mercedes ile 11 yıllık başarı dolu bir dönemi geride bırakıyor.

Lewis Hamilton’ın Ferrari macerası başlıyor. Mercedes, İngiliz yıldızın takımdan ayrılma isteğini kabul ettiğini ve serbest kalma hakkını kullandığını açıkladı.

Hamilton’ın 2025’ten itibaren Ferrari forması giyeceği, İtalyan ekibi tarafından da onaylandı. Ferrari’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Lewis Hamilton’ı 2025 yılında uzun vadeli bir anlaşmayla ailemize katıldığını ilan etmekten gurur duyuyoruz.” denildi.

Mercedes’ten yapılan resmi açıklamada ise, “Mercedes-AMG Petronas F1 Takımı ve Lewis Hamilton 2024 sezonunun ardından yollarını ayırıyor” ifadeleri kullanıldı.

Lewis, geçen ağustos ayında imzaladığı sözleşmede yer alan serbest kalma opsiyonunu devreye soktu ve bu yüzden bu sezon Gümüş Oklar için son kez pistte olacak.

Lewis Hamilton kimdir? Lewis Hamilton kaç yaşında? Lewis Hamilton nereli? Lewis Hamilton Ferrari'ye transfer oldu

HAMILTON: “MERCEDES BENİM EVİM”

Lewis Hamilton kimdir? Hamilton da, verdiği karar hakkında şunları söyledi: “Bu takımla muhteşem bir 11 yıl yaşadım ve birlikte elde ettiğimiz başarılardan dolayı çok mutluyum. Mercedes 13 yaşından beri benim için bir aileydi. Burası benim evim, bu yüzden buradan ayrılmak çok zor bir karardı. Ama bu kararı vermem gerektiğini hissettim ve yeni bir heyecana hazırım.”

Mercedes ekibine, özellikle de arkadaşlığı ve liderliği için Toto’ya çok teşekkür ediyorum ve birlikte en iyi şekilde veda etmek istiyorum. Bu sezon yüzde 100 odaklanmış durumdayım ve Gümüş Oklar’la geçirdiğim son yılı unutulmaz kılmak istiyorum.

Lewis Hamilton kimdir? Lewis Hamilton kaç yaşında? Lewis Hamilton nereli? Lewis Hamilton Ferrari'ye transfer oldu

FERRARI’DE LECLERC-HAMILTON İKİLİSİ

Lewis Hamilton kimdir? Hamilton, Ferrari’de Charles Leclerc ile birlikte yarışacak. Bu durumda Carlos Sainz, sözleşmesi bu sezon biten Ferrari’den ayrılacak ve başka bir takıma transfer olacak.

39 yaşına giren ve Ferrari’ye geçtiğinde 40 yaşında olacak olan Hamilton, 2013 yılında McLaren’den Mercedes’e geldiği günden bu yana yedi dünya şampiyonluğu kazandı. Bunların altısını, pilot ve takım olarak F1 tarihine geçtikleri bir dönemde elde etti.

Mercedes ise, Hamilton’ın boşalttığı koltuğu doldurmak için arayışlara başladı ve George Russell ile 2025 yılına kadar sözleşme imzaladı.

EDİTÖRÜN NOTU: Formula 1 camiasında tranfer dedikoduları çok büyük olasılıkla gerçek çıkmaktadır. Futbol piyasası gibi değildir. Formula 1’de konuşulan iddialar çok geçmeden imzalar atılarak doğrulanır.

Uğur Selamcı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.