WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0328 -0.13%
EURO 38,0629 0.33%
ALTIN 2.828,010,91
BITCOIN 21487376,43%
Tahliyenin ardından Ogün Samast’ın ilk işi ismini değiştirmek oldu

Tahliyenin ardından Ogün Samast’ın ilk işi ismini değiştirmek oldu

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili olan ve 16 yıl süren hapis cezasının arkasından geçen gün tahliye olan Ogün Samsat'ın memleketi Trabzon’da adını değiştirmek için mahkemeye başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

12 Aralık 2023 15:03
Tahliyenin ardından Ogün Samast’ın ilk işi ismini değiştirmek oldu
0

BEĞENDİM

15 Kasım tarihinde Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza Infaz Kurumu’ndan koşullu bırakma kapsamında tahliye olan ve ardından izini kaybettiren Ogün Samast, 6 Aralık tarihinde Trabzon’un Akçaabat ilçesinde ortaya çıktı. Samast, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç islemek” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında açılan dava çerçevesinde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde baslayan durusmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBIS) aracılığıyla Akçaabat Adliyesi’nden bağlanmıştı. Ogün Samast duruşmada iddianamenin kendisine duruşma günü öğrendiğini ve de ayrıntılı bakamadığını belirterek mahkemeden savunma hazırlamak için zaman talep etmiş, mahkeme, Ogün Samast ile avukatına savunmalarını hazırlayabilmeleri için ise bir süre verilmesine karar vermesiyle birlikte duruşmadaki SEGBIS bağlantısından ayrılmıştı.

Ogün Samast hakkında mahkeme tarafınca yurt dışı çıkış yasağı getirilirken, duruşma da 6 Mart 2024’e ertelenmesi kararı alınmıştı. Duruşmadan sonra Samast’ın Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yazılı dilekçe ile başvurarak ismini değiştirmek için istekte bulundu. Adını hangi isimle değiştireceği henüz hakkında bilgi verilmedi.

 

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.