WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0906 0.18%
EURO 38,0846 0%
ALTIN 2.833,590,16
BITCOIN 21488453,03%
Gazze’deki soykırım beyaz perdeye yansımalı

Gazze’deki soykırım beyaz perdeye yansımalı

20 Kasım 2023 09:52
Gazze’deki soykırım beyaz perdeye yansımalı
0

BEĞENDİM

Serkan ÜSTÜNER – 20 Kasım 2023

Gazze’de yaşanan vahşet, soykırım, insanlık dışı durum için dünyadaki tüm milletler sokakta. İsrail’e, ABD’ye ve İngiltere’ye mide bağıyla ya da tasmayla bağlı olan hükümetler hariç.

Dünya bir uyanışın arifesinde. Etrafına, bölgesine ve dünyaya kötülükten başka bir şey vermeyen işgalci bu terör devletine karşı artık gözlerini açtı. Çoğu Arap ülkesinin durumu çocuklarına bırakacakları utanç ve alçaklık madalyasından ibaret. İrlanda işgalin ilk gününden beri Gazze’nin yanında ve İsrail’in insanlık suçu işlediğini her platformda söylüyor. Elbette Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’da yaptığı konuşma tarihi ve tüm emperyalist müstekbirlere atılmış bir tokattı. One minute’den sonra bu kez sadece İsrail’e değil tüm Batı’ya gereken dersi verdi Cumhurbaşkanı. Dünyadaki bu kokuşmuş sistemin değişmesi gerektiğini ilk söyleyen liderdi Cumhurbaşkanı Erdoğan. Şimdi Gazze katliamı sonrası herkes bu adaletsiz sistemin değişmesi gerektiğini söylemeye başladı. Neden? İşte dünyanın gözü önünde bir millet yok ediliyor. Konu BM’ye geliyor. ABD’nin veto etmesiyle İsrail ile ilgili hiçbir karar alınamıyor.

Sadece Türkiye’de değil dünyada bir tarih yazdı Cumhurbaşkanı Erdoğan. Tarih, siyaset bilimciler şimdi değil de önümüzdeki elli yıl sonra Erdoğan’ın neler yaptıklarını daha iyi analiz edecekler. Çünkü o zaman çok daha her şey anlaşılır olacak.

Siyonistler, ikinci dünya savaşı sonrası propagandanın tüm imkanlarını kullandılar. Toplama kamplarını ve kendilerine yapılan soykırımı beyaz perdeye yansıtarak tüm dünyada büyük etki oluşturdular. Elbette Hollywood’u elinde tutan sermaye sahiplerinin Yahudi olmasında bunda etkisi büyüktü.

Şimdi iş tüm dünyadaki insan olan, vicdanı olan ve Müslüman sinemacılara düşüyor. Bu zulüm dünya durdukça anlatılmalı. Bugün Türkiye’de birkaç kısa film festivali buna öncülük etmeye başladı.

Tabi ki bunlar önemli ama yeterli olmayacak. Misal var olan tarihi diziler üzerinden mesaj ise sadece cılız bir propagandadan ibaret olur.

Gazze’de yaşanan o alçaklığın, Siyonistlerin bebek katil yüzünü, ABD’nin, İngiltere’nin ve toptan Batı’nın ne kadar aşağılık olduğu yüzlerine vurulmalı.

Türkiye’deki sinemacılar, uluslararası alanda birlikte, ortaklık yapacakları filmler ortaya koyup öncü olmalılar. Artık bu sektörde de bunu yapacak tecrübeye sahip birileri olduğuna inanıyorum. Eğer Gazze soykırımı sinemaya yansırsa bu zulüm tarihin her anında yüzlerine vurulacak onlar için utanç vesikası, bizler için vicdan madalyası olur.

serkan üstüner
Serkan Üstüner

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)