WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21563820,02%
Epilasyon Mafyası!

Epilasyon Mafyası!

15 Kasım 2023 13:12
Epilasyon Mafyası!
0

BEĞENDİM

Haydar AS – 15 Kasım 2023

 

Gazeteci yazar Ferhat Ünlü’nün “mafyanın dijital evrimi” adlı yazısında bahsettiği bir tespiti paylaşarak konuya giriş yapmak istiyorum.

 

“Mafyanın evriminde son iki yüz yılın belki de en enteresan dönemlerini yaşıyoruz dersek mübalağa etmiş olmayız.

21. Yüzyıl’ın başlarından itibaren kapitalizmin dijitalleşmesi mafyayı da bu alanlara yönlendirdi.

Mafyanın iki yüzyıldır iç içe olduğu kumar sektörü ,dijital kumara daha doğrusu sanal bahse doğru evrilince para aklama ve vergi kaçırma yöntemleri de güncellenmiş oldu”

 

Ayrıca günümüzde sosyal medya ve güzellik merkezleri üzerinden kara para aklama trendini vurgulayan sayın Ünlü, 19. Yüzyılın başlarında İtalyan mafyasından Tony Montana’nın kara para aklamak için güzellik merkezi açmış olmasının bu yöntemin pek de yeni olmadığını bizlere sunmuş olması, araştırmacı gazetecilik nasıl yapılırmış diye de muhataplarına inceden bir mesaj göndermiş oluyor.

 

Gelelim bizim konumuza;

Bakıyoruz, son günlerde kamuoyunun gündemine oturan malum çift de tıpkı yıllar önce Tony Montana’nın yöntemini uygulayarak güzellik merkezleri üzerinden kısa sürede hayal bile edemeyecekleri bir servetin sahibi oluyorlar.

Kimsenin servetinde elbette gözümüz yok, Allah daha çok versin, hayırlı kazançlar nasip etsin, bizi ilgilendirmez elbette !

Fakat sırf epilasyon yaparak veya sosyal medya fenomeni olarak kendi kozmetik ürününü pazarlayarak bu servete ulaşılabiliyor olmayı  saf saf kimse beklemesin bizden.

Her ne kadar, sosyal medyada yapmış oldukları görgüsüz paylaşımlar bu sonu hazırladı diye düşünenler varsa, ki bana göre yanılıyorlar.

Devletin, magazin haberleriyle hareket etmediğini bilmenizi isterim, ayrıca bu konuda çalışma yürüten görevlilerinde emeğine saygısızlık etmiş oluruz diye düşünüyorum.

Çünkü; MASAK’ın aylar önce bu organizasyonu mercek altına aldığını ve çok titiz bir çalışma yürüttüğünü görmekteyiz.

Görgüsüzlüklerine gelince, maalesef bu bir altyapı meselesi olmaktan çıkıp sosyal bir vaka olarak hatta psikososyal bir sorun olarak değerlendirmekte fayda var diye düşünenlerdenim.

Gün geçmiyor ki benzer bir tip, benzer davranış içinde karşımıza çıkmasın…

 

Bir başka önemli sorun ise, bu tip suç işleyen insanların sosyal medya platformlarında gençlerin idolü olarak kötü örnek teşkil etmeleridir.

Gençlerimizin bu tipleri örnek alıp boşuna üniversite eğitimi almadan ve emek vermeden  kısa yoldan nasıl zengin olabilirim derdine düşmeleri de bir başka toplumsal sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

Konuyu dağıtmadan ilerlemek istersek günümüzde kara para aklama yöntemleri içerisinde başta bahis oyunları olmak üzere bu tür sosyal medya fenomenlerinin yalandan ürettikleri bir ürünü sanki çok yüksek tirajlarda satıyormuş gibi kara para aklama işlemleri sıkça kullanılan bir yöntem haline geldiği görülmektedir.

Bu kara paraların asıl sahibi bazen kendileri olurken, bazen de bir başka gücün “aklayıcısı” olarak kullanılabiliyorlar maalesef.

 

Artık mafyanın, sahip olduğu gücü, silahlı adamı hakim olduğu çevresi önemini yitirirken yerine sosyal medyadaki takipçi sayısı ve etkilediği insanlara göre gücü ölçülür oldu.

Her fenomenin günümüzde bir mafya lideri pozisyonunda  olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor..

Zaten Devletimizin güvenlik güçleri de bu gerçekle hareket ederek bu alanı kontrol altına almaya çalıştılar ve çalışmaktadırlar.

Biraz kurcalayınca, güzellik salonu adı altında kısa sürede büyük servet sahibi olan onlarca kişinin var olduğunu görüyoruz.

Bence işin kamuoyuna yansımayan kısmı daha büyük bir boyutta, biz sadece buzdağının görünen kısmını biliyoruz.

Karşımıza koca bir “epilasyon mafyası” çıkarsa hiç şaşmam doğrusu!

haydar as
Haydar As

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.