WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0906 0.18%
EURO 38,0846 0%
ALTIN 2.833,590,16
BITCOIN 21488453,03%
İsrail Ne İstiyor, ABD Neden Destek Veriyor? – 4

İsrail Ne İstiyor, ABD Neden Destek Veriyor? – 4

15 Kasım 2023 11:19
İsrail Ne İstiyor, ABD Neden Destek Veriyor? – 4
0

BEĞENDİM

Ceyhun BOZKURT – 15 Kasım 2023

 

İlk cümlemizi kitabın ortasından yazalım: Katil İsrail ordusunu durdurmazsak, Gazze’ye düşen bombalar, bundan 10-15 yıl sonra Girne’ye, Lefkoşe’ye, Magosa’ya, hatta Adana’ya, Kahramanmaraş’a, Mersin’e velhasıl bize de yağabilir.

Kesinlikle abarttığımızı düşünecekler olacak. Hatta büyük çoğunluk böyle düşünüyordur.

Gelin açalım, sonra karar verin.

Bugün İsrail, Gazze’de Hamas veya Filistinlilerle savaşmıyor. Gazze’yi işgal etmek istiyor. Çünkü bu, İsrail’in ana stratejilerinden biri.

Peki Gazzelileri nereye sürmeyi istiyor?

ÖNCE GAZZE, SONRA SİNA

Mısır’ın Sina Yarımadası’na. Zaten bu yarımadayı 1967 yılında işgal etmişlerdi. Mısır, Suriye ile birlikte 1973 yılında açtığı savaş neticesinde bu toprakları geri almıştı. Ancak Sina’nın 1967’deki işgali bizlere şu gerçeği göstermişti: İsrail, burayı istiyor.

Tekrar Gazzelilerin Sina’ya sürülme planına dönelim. Orada yine Amerikan-İngiliz ve İsrail istihbarat servislerinin kurguladığı/desteklediği DEAŞ ve türevi örgütler mevcut. Yani zaten sıkıntılı bir bölge. Yaklaşık 2 milyon insanın oraya gittiğini düşünün. İsrail, bir yandan, aynen diğer işgal ettiği yerlerdeki gibi Gazze’yi kendi şehri olarak inşa ederken, öbür yandan Sina’da mülteciler ve terör örgütlerinden kaynaklı kaosu gerekçe göstermeye başlayacak.

BATI ŞERİA’YI ÜRDÜN’E TAŞIMA

Öte yandan Gazze’yi işgalden sonra Batı Şeria’nın tamamının işgali gündeme gelecek. Onlar nereye sürgün edilecek?

Büyük ihtimal Ürdün. Bu ülkenin sessizliği kendisini kurtarmayacak gibi görünüyor. Eli kolu bağlanmış durumda. Kafayı kaldırsa ABD tepesine binecek.

SURİYE’DE İKİNCİ İSRAİL: PYD/PKK TERÖR DEVLETİ

Zaten Suriye’ye yönelik planları da mevcut. İşgal ettikleri Suriye toprağı Golan tepeleri Trump döneminde zaten İsrail’e verilmedi mi? Verildi. Suriye’nin kuzeyinden güneyine yönelik bir hamle yapılmayacak mı? Yapılacak ve yapılıyor da. PYD/PKK terör örgütü üzerinden ikinci bir İsrail oluşturulacak.

LÜBNAN’DA İKİLİ İKTİDAR KAOSU

Bir dönemler Ortadoğu’nun Paris’i olan Lübnan zaten kaotik bir durumda. Bir tarafta sivil yönetim, diğer tarafta Hizbullah’tan oluşan ikili bir iktidar yapısı var ve bu durum hiçbir zaman Lübnan’da istikrarı getirmez.

Sonuç, Filistinlilerden kurtulan İsrail’in, Amerikan desteğiyle buralara yönelmesi anlamı taşır.

IRAK İSTİKRARSIZ, KARIŞIK, GÜÇSÜZ

Irak zaten istikrarsız bir ülke. İsrail’in de desteklediği ABD işgali sonrası terör örgütleri, federal yönetimler, İran destekli unsurlar, işgalci ABD unsurları, aşiretler, mezhepçiler, etnik gruplar vs. derken ülkenin toparlanması kolay değil. Kolay lokma.

DOĞU AKDENİZ JEOPOLİTİĞİ VE KIBRIS

Bir de ABD desteğiyle Doğu Akdeniz boyutu var ki, temel stratejide önemli halkalardan biri. Kıbrıs Adası, Siyonizmin kuruluşundan bu yana İsrail’in hedefi. Theodor Herzl’in Osmanlı Sultanı Abdülhamid tarafından net bir şekilde reddedilen “Kıbrıs’ı ver Yahudi devleti kuralım” teklifi buna en net örnek.

Şimdilerde ekonomi, strateji, askeri, enerji vs. birçok boyutuyla gözlerin çevrildiği Kıbrıs Adası zaten Vadedilmiş Topraklar coğrafyası içinde. Yani hedef. Bir süredir İsrail merkezli kişi ve şirketlerin Kıbrıs Türk Devleti’ne yerleşme faaliyetlerini de cebinize koyun.

İşte İsrail’in hedef radarına girmiş oluruz.

HEDEF TÜRKİYE

Sonrasında elbette Türkiye.

Son 30 yıldır terör örgütlerini de ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve İsrail’in desteklediğini de hesap edelim. Yani İsrail’in stratejik ortakları. Sermaye üzerinden de bağlıları.

Türkiye’yi bu şekilde zayıflatmak istediler, başaramadılar. Ancak hedeflerindeki taşları tek tek düşürdüklerinde Türkiye’ye de Şah çekmelerinin önünde hiçbir engel kalmaz.

Abarttık mı?

Bunu söyleyenler şu gerçeği düşünsün: İsrail Bakanlar Kurulu’nda neden Kudüs ve Vaadedilmiş Topraklar Bakanlığı var? Çiçek böcek işleri yapsın diye mi?

Özet olarak bugün Gazze’nin bombardımanına “oh” dersek, yarın öbür gün bize “oh” çekmeleri içten bile değil.

Gazze’yi savunmanın hem insani hem de vatanseverlik görevi olduğunu bilelim.

ceyhun bozkurt
Ceyhun Bozkurt

Ceyhun Bozkurt 1978 yılında Muş’ta doğdu.İlk, orta ve lise eğitimini Muş’ta tamamladı.Muhabirliğe, üniversite öğrenimim devam ederken 2000 yılında Aydınlık Dergisi’nde başladı. Aydınlık'ta başladıktan kısa bir süre sonra yayın hayatına başlayan Ulusal Kanal'da da televizyon muhabirliğini devam etti. Sonrasında sırasıyla Avrasya Radyo Televizyonu (ART), Yeniçağ Gazetesi, Aydınlık Gazetesi ve Yeni Birlik Gazetesinde haberler ve köşe yazıları yazdı. Kanal D'de yayını yapılan İsimsizler Dizisi'nin ilk sezonunda Senaryo Danışmanlığı görevini yaptı. Şimdilerde ise Bozkurt, SuperHaber'de köşe yazarlığı yapmaktadır.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.