WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0963 0.18%
EURO 38,0992 0.02%
ALTIN 2.834,490,20
BITCOIN 21384114,11%
Bugün 5 bin lira emekli ödemesi başladı! Hesaplarınızı kontrol edin

Bugün 5 bin lira emekli ödemesi başladı! Hesaplarınızı kontrol edin

Emeklilere desteğin ödeme tarihleri belli oldu.  Emekli Sandığı, Sosyal Güvenlik Kurumu , Bağkur kapsamında yer alan 5 bin lira ikramiye bugünden itibaren başlanacak. Peki kimler bu destekten faydalanacak? Çalışan emekliler kapsam dışı mı? İşte merak edilenler..

13 Kasım 2023 12:54
Bugün 5 bin lira emekli ödemesi başladı! Hesaplarınızı kontrol edin
0

BEĞENDİM

Emeklilere destek için harekete geçilmeye başlandı. Tek sefere mahsus 5 bin lira destek ödemesi yapılacak. Desteğin ödeme tarihi de netleşti. Buna göre gelir veya aylık alan emeklilere 5 bin lira bugünden itibaren ödenmeye başlanacak. Dul ve yetim aylığı alanlara da hisselerine göre yarından itibaren verilecek.

SSK emeklilerinin ödemeleri de aylık alma günlerine göre yatacak. Bağkur ve Emekli  Sandığı kapsamında aylık alanlara da destek ödemeleri ise yarın 14 Kasım’da yapılacak.

KİMLER BU DESTEKTEN FAYDALANACAK?

EYT’den emekli olanlar, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, , EYT’ye müracaat edip de maaşı henüz bağlanmayanlar, dul ve yetim aylığı alanlar da destekten yararlanacaktır. Destek verilecek emekliler çalışmıyor olması gerekiyor. Bu destekten 10 milyon emekli faydalanacak. EYT düzenlemesi ile de emekli olanlar da kapsamda yer alıyor. Bir de EYT’ye müracaat etmiş fakat emekli maaşı henüz bağlanmamış olanlar da destekten faydalanacaktır.

ÇALIŞAN EMEKLILER KAPSAM DIŞI

Emekli olduğu halde çalışmaya devam edenler bu haktan  yararlanamayacak. Ekim ayı içinde bile bir günlük bile çalışması olan emekliler, 5 bin liralık ödemeden ne yazık ki yararlanamayacak.

 

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.