WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0917 0.18%
EURO 38,1051 0.02%
ALTIN 2.833,010,15
BITCOIN 21459864,33%
Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail askerlerine kahve gönderdi mi? O fotoğrafın aslı bakın ne çıktı
  • World of Türkiye
  • Gündem
  • Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail askerlerine kahve gönderdi mi? O fotoğrafın aslı bakın ne çıktı

Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail askerlerine kahve gönderdi mi? O fotoğrafın aslı bakın ne çıktı

Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail askerlerine kahve gönderdi mi? Kurukahveci Mehmet Efendi kimin? Kurukahveci Mehmet Efendi israil malı mı? Kurukahveci Mehmet Efendi kimin malı? O fotoğrafın aslı bakın ne çıktı.

11 Kasım 2023 17:07
Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail askerlerine kahve gönderdi mi? O fotoğrafın aslı bakın ne çıktı
0

BEĞENDİM

Sosyal medyada dolaşan bir fotoğraf, Türkiye’nin en eski ve en sevilen kahve markası Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail konusunda zor durumda bıraktı. Fotoğrafta, İsrail askerlerinin yanında Kurukahveci Mehmet Efendi’nin kahve kolileri görülüyordu. Bu fotoğraf, markanın İsrail askerlerine kahve gönderdiği iddiasını ortaya attı. Bazı sosyal medya kullanıcıları, markayı boykot etmeye çağırdı.

KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ İSRAİL İDDİALARINI YALANLADI

Ancak gerçek çok farklıydı. Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail hakkında yaptığı açıklamalarla iddiaları yalanladı. Marka, İsrail askerlerine kahve göndermediğini, son 1.5 yıldır İsrail’le hiçbir ticari ilişkisi olmadığını belirtti. Ayrıca, gerçek dışı paylaşımlar ve karalama kampanyası yapanlara karşı yasal yollara başvuracağını duyurdu.

Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail'e destek mi veriyor?

KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ İSRAİL GERÇEĞİNİ AÇIKLADI

Peki, bu fotoğraf nasıl ortaya çıktı? Fotoğrafın kaynağı, Yakov Norani adlı bir İsrailli tedarikçiydi. Norani, Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail vatandaşı ithalatçısından satın aldığı kahveleri, İsrail askerlerine bağışladığını açıkladı. Yani, markanın İsrail askerlerine kahve göndermesi gibi bir durum söz konusu değildi.

Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail'e destek mi veriyor?

KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ İSRAİL MESAJI

Kurukahveci Mehmet Efendi, 1871 yılından beri Türk kahvesi üreten bir aile şirketidir. Marka, 4 kıtaya, 60’dan fazla ülkeye kahve ihraç etmektedir. Markanın sahibi Mehmet Kurukahveci, Veryansın TV’ye yaptığı açıklamada, “Biz tedarikçilere gönderiyoruz. Özel olarak birilerine gönderme gibi bir durumumuz yok” dedi. Ayrıca, “Kurukahveci Mehmet Efendi ailesi olarak her daim milletimizin kaderi kaderimiz, hissiyatı hislerimiz olmuştur” ifadelerini kullandı.

Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail'e destek mi veriyor?

KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ İSRAİL MALI MI?

Kurukahveci Mehmet Efendi, ilk kez asılsız iddialarla karşı karşıya kalan bir marka değil. Daha önce de markanın sahte ürünleri piyasaya sürülmüştü. Marka, bu duruma karşı müşterilerini uyardı ve orijinal ürünlerin nasıl anlaşılacağını anlattı.

Kurukahveci Mehmet Efendi, Türk kahvesi kültürünün en önemli temsilcilerinden biridir. Marka, kalitesinden ve geleneklerinden ödün vermeden üretim yapmaktadır. Sosyal medyada dolaşan asılsız iddialar, markanın itibarını zedelemeye çalışan kötü niyetli kişilerin eseridir. Marka, bu iddialara karşı hukuki mücadelesini sürdüreceklerini açıkladı.

Uğur Selamcı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.