WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0062 -0.19%
EURO 38,0653 0.37%
ALTIN 2.826,740,87
BITCOIN 21474784,76%
Dilan, Engin Polat’a itirafçı darbesi: ‘Dayadınız kadına ilacı bitirdiniz hayatını’
  • World of Türkiye
  • Gündem
  • Dilan, Engin Polat’a itirafçı darbesi: ‘Dayadınız kadına ilacı bitirdiniz hayatını’

Dilan, Engin Polat’a itirafçı darbesi: ‘Dayadınız kadına ilacı bitirdiniz hayatını’

Tutuklu Dilan, Engin Polat çifti ve diğer  yakın zanlılarla ilgili mahkeme sevk yazısında, şüphelilerden birisinin ''etkin pişmanlık'' hükmünden faydalanmak istemesiyle itirafları çıktı.

6 Kasım 2023 09:16
Dilan, Engin Polat’a itirafçı darbesi: ‘Dayadınız kadına ilacı bitirdiniz hayatını’
0

BEĞENDİM

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularından sonra mahkemeye sevk edilen Dilan, Engin Polat çiftinin aralarında olduğu 18 şüpheli zanlıdan on ikisi tutuklandı . Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılan Dilan-Engin Polat, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındılar. Operasyonda 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Anadolu Adliyesi’ne gönderildi.

”ETKİN PİŞMANLIK” İBARESİ

Sahte faturalarda, Masak raporuyla tespit edildiğinin belirtildiği sevk yazısındaki “etkin pişman şüpheli” ibaresi yer aldı, şüphelilerden biri etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için itirafçı olduğunu açıklarken şöyle denildi: “MASAK analiz raporu, toplanan deliller ve etkin pişman şüpheli ifadesi gibi tüm soruşturma evrakı içeriğinden şüphelilerin çıkar amaçlı suç örgütü faaliyeti kapsamında sahte fatura ve belgelerle gerçek bir işleme dayanmayan gelirlerini kurmuş oldukları çok sayıda şirket üzerinden işleme tabi tutarak, sonuç olarak MİLDA gayrimenkul, otomotiv şirketi üzerinden akladıkları, MASAK raporuna göre aklanan miktarın ise 250 milyon lira olduğu anlaşılmaktadır.”

”DİLAN’A İLAÇ VERDİLER”

Dilan Polat’ın arkadaşı Sevim Alan tutuklanma kararının sonra, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım ile gündeme geldi.  Alan, yayınladığı hikayelerde de Engin Polat’ı suçlayıp ve Dilan Polat’a ilaç verildiğini vurguladı. Sevim Alan, “Dayadınız ilacı kadına, bitirdiniz hayatını. Dünya sizin olsa ne olur, yaktınız güzelim Nilda’yı. Kızlar annelerinin kaderini yaşamamalıydı. Ticaretiniz batsın” paylaşımında ifadelerini kullandı.

AİLE HEKİMİ DE SORGUYA ÇEKİLDİ

Adliyeye sevk edilen kişiler arasında aile hekimi Dr. Yeşim Altınkalem Dalkıran’ın da olduğu çıktı. Savcılık, Dr. Dalkıran’ı da tutuklanması isteğiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. Hakimlik sorgusunun sonrası Dr. Dalkıran serbest bırakıldı. Dalkıran’ın 2011’den bu yana da aile hekimi olarak çalıştığı belirtildi.

 

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.