WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0039 -0.18%
EURO 38,0505 0.33%
ALTIN 2.831,071,02
BITCOIN 21528705,64%
İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında ve mesleği nedir? İpek Kıraç’ın hayatı ve kariyeri…
  • World of Türkiye
  • Magazin
  • İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında ve mesleği nedir? İpek Kıraç’ın hayatı ve kariyeri…

İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında ve mesleği nedir? İpek Kıraç’ın hayatı ve kariyeri…

İpek Kıraç hayatına ilişkin bilgiler ve kariyeri oldukça fazla merak ediliyor. İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında ve mesleği nedir? İpek Kıraç nerelidir? İşte İpek Kıraç’ın hayatı hakkında bilgiler...

1 Kasım 2023 17:27
İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında ve mesleği nedir? İpek Kıraç’ın hayatı ve kariyeri…
0

BEĞENDİM

İpek Kıraç bugün araştıralan kişiler arasında üst sırada yerini alıyor.  İpek Kıraç Liseyi Koç Lisesi’nde bitirdikten sonra 2007 yılında Brown Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Kıraç 2012-2021 yıllarında Sirena Marine Denizcilik San. Ticaret A.Ş.’nin CEO’su oldu.

İPEK KIRAÇIN HAYATI VE KARİYERİ

İpek Kıraç Lisans eğitimini ABD Brown Üniversitesi Biyoloji bölümünde bitirdi. Brown Üniversitesi Yüksek Lisans eğitimine tamamlarken ALS hastalığı üzerine de çalışmalar yapan bir laboratuvarda görev üstlendi. 2012 – 2021 yılları arasında da Sirena Marine Denizcilik San. Ticaret A.Ş.’nin CEO’luğunu yaparak İpek Kıraç bu zaman zarfında markayı Türkiye’nin en büyük 500 ihracatçısı konumuna da getirdi. İşte İpek Kıraç hakkında merak edilenler…

İPEK KIRAÇ KİM?

İpek Kıraç, 2002 yılında Koç Özel Lisesi’nden mezun oldu. 2007 yılında Brown Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nü bitirdi. 2009 yılında başladığı Brown Üniversitesi Halk Sağlığı programında yüksek lisans eğitimine tamamlarken, UMass Tıp Fakültesi’nde ALS hastalığı üzerine araştırmalar yürüten Cecil B. Day Laboratuvarı Nöromusküler Araştırmaları’nda yer aldı. Ayrıca Amerikan Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü’nde gerçekleştirdiği stajıyla klinik deneyimi de kazanmış oldu.

İpek Kıraç, 2012 – 2021 yılları arasında Sirena Marine Denizcilik San. Ticaret A.Ş.’nin CEO’luğunu yaptı. İpek Kıraç’ın liderliğinde Sirena Marine stratejik dönüşüm yaşarken, lüks yelkenli ve motor yatlar sektöründe kendi markasını geliştirip, Türkiye’nin en büyük ilk 500 ihracatçısı arasına yerini aldı. Üretimdeki mükemmeliyet yaklaşımı ve marka bilinirliği Sirena Marine’i savunma sanayi ve otomotiv sektörlerindeki projelerde tercih edilen  tedarikçi konumuna getirdi. Kıraç’ın liderliği altındaki cirosu 10 yıldan az bir sürede 5 kat büyüyen, kârlılığı ise aynı sürede 20 kat artan şirket, sektöründe küresel bir oyuncu haline dönüştü. İpek Kıraç, Sirena Marine’deki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini halen devam ettirmektedir.

 

Aynı zamanda Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği’ni de yürüten İpek Kıraç, 2021 ylında annesi Suna Kıraç’ın ismini taşıyan “Suna’nın Kızları” adında bir eğitim inisiyatifini başlatmış oldu. Suna’nın Kızları, disiplinler arası ve bütüncül bir yaklaşımla, kız çocuklarını hayallerini gerçekleştirmeleri yolunda güçlendirecek destekleyici ekosistem oluşturmayı hedefliyor. Kıraç ayrıca dijital teknolojilerden faydalanarak  ve gönüllü katılımını toplayarak ve yönlendirerek  sokak hayvanlarının refahı üzerine çalışan SemtPati Vakfı’nı da kurdu.

İpek Kıraç; Vehbi Koç Vakfı, Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş., Amerikan Hastanesi, Zer Merkezi Hizmetler A.Ş., Arçelik Pazarlama A.Ş. ve Setur Servis Turistik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Ayrıca da Koç Okulu Yönetim Kurulu Başkanı olan İpek Kıraç, Koç Üniversitesi ve Galatasaray Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyet Üyeliği görevlerini de sürdürmektedir.

2016 yılından bu yana İpek Kıraç,  Koç Holding Yönetim Kurulu üyesidir.

 

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.