WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21599950,94%
Bakan Fidan Mesajı SETA’da Verdi

Bakan Fidan Mesajı SETA’da Verdi

21 Eylül 2024 15:55
Bakan Fidan Mesajı SETA’da Verdi
0

BEĞENDİM

Reşit Kemal AS – 21 Eylül 20204

 

Bakan Fidan Mesajı SETA’da Verdi

Türkiye Dış Politikasında Reform Süreci Dün İtibariyle Başlamıştır

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), dün Ankara’da önemli bir oturuma imza attı. “Türkiye Yüzyılı’nda Türk Dış Politikası” başlıklı oturumda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ağırlandı. Katılımcıların sorularını büyük titizlik ve açık yüreklilikle yanıtlayan Sayın Fidan, konuşmasında önemli mesajlar verdi.

Bakan Fidan’ın “Türkiye’nin güç miktarı sürekli evriliyor, genişliyor.” cümlesi dikkat çekiciydi. Konuşmasında, Türkiye’nin Afrika’daki politikalarından örnekler paylaşan Fidan, diğer medeniyetlerle olan ilişkilerde Türkiye’nin özgün yaklaşımla ilerlediğini belirtti.

Fidan konuşmasında, İsrail’in Lübnan’daki saldırıları, Türkiye’nin BRICS’e olan bakışı, Ukrayna ve Avrupa Birliği gibi birçok kritik konuya değindi.

Gerçekleştirilen bu toplantıya ben de katılım sağladım. İzlenimlerim oldukça olumluydu. Ancak onları paylaşmadan önce SETA’nın önemine vurgu yapmak istiyorum.

SETA, adının açılımından da anlaşılacağı üzere toplumlar ve o toplumların siyasi, ekonomik dengelerini araştırmak üzerine kurulmuş bir vakıftır. Bu tarz kuruluşların kurulması ve daha çok söz sahibi olması elzemdir.

SETA Vakfı, kurulduğu günden bu yana yaptığı analiz ve araştırmalarla toplumları anlamada büyük rol sahibi olmuştur.

Ulusal ve küresel sorunları tarihi ve kültürel bir derinlik içerisinde ele alan SETA bugüne yönelik bilgi üretiminin yanı sıra geleceğe yönelik projeksiyonlarda da bulunmayı kendine bir rol edinmiştir.

Bu nedenle, SETA Genel Koordinatörü Nebi Miş ve vakıf bünyesinde yer alan uzman ekibe teşekkürlerimi iletiyorum. Bu tarz oturumların, konferansların, araştırma ve analizlerin devam etmesi ve hatta artması gerektiğini düşünüyorum.

Dün gerçekleştirilen oturuma ilişkin düşüncem ise kısa ve öz olarak şu şekilde:

Türkiye dış politikasında “reform süreci” dün itibariyle başlamıştır…

Bu yol, uzun ve meşakkatli olacaktır.

Ben inanıyorum ki Sayın Fidan liderliğinde, profesyonel ekibinin de sayesinde bu yollar teker teker aşılacak ve Türkiye dış politikada bir çığır açacaktır.

Ülkemize hayırlı olmasını dilerim.

reşit kemal as
Reşit Kemal As

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.