WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,1187 0.04%
EURO 37,8573 -0.2%
ALTIN 2.799,90-0,09
BITCOIN 21082392,99%
2024 Yerel Seçimler bu ayda mı, ne zaman? Seçim günü yasaklar nelerdir, düğünler serbest mi? Yerel seçimlere hangi partiler katılacak?
  • World of Türkiye
  • Gündem
  • 2024 Yerel Seçimler bu ayda mı, ne zaman? Seçim günü yasaklar nelerdir, düğünler serbest mi? Yerel seçimlere hangi partiler katılacak?

2024 Yerel Seçimler bu ayda mı, ne zaman? Seçim günü yasaklar nelerdir, düğünler serbest mi? Yerel seçimlere hangi partiler katılacak?

Türkiye, 2024 yerel seçimleri için geri sayıma başladı. Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvime göre, mahalli idareler seçimi 31 Mart tarihinde gerçekleşecek. Bu tarih, ülkenin dört bir yanındaki il ve ilçelerin belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetlerini belirlemek için sandık başına gideceği gün olarak işaretlenmiştir.

18 Mart 2024 11:41
2024 Yerel Seçimler bu ayda mı, ne zaman? Seçim günü yasaklar nelerdir, düğünler serbest mi? Yerel seçimlere hangi partiler katılacak?
0

BEĞENDİM

31 Mart Yerel Seçimleri’nde oy kullanacak seçmenler, oy verecekleri yer ve sandık bilgilerini Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi internet sitesi, e-Devlet kapısı, Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması veya YSK Çağrı Merkezi aracılığıyla öğrenebilirler.

SEÇİM GÜNÜ YASAKLAR NELERDİR?

Seçim günü, sabah 06.00 ile gece 23.59 arasında alkollü içki satışı ve tüketimi, umumi mahallerde yasaklanacak. Ayrıca, güvenliği sağlamakla görevli kişiler dışında kimse, belirli silahları taşıyamayacak. Oy verme süresince kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi eğlence mekanları kapalı olacak, sadece yemek servisi yapılacak.

SEÇİM GÜNÜ DÜĞÜNLER SERBEST Mİ?

Seçim gününde saat 18.00’den sonra düğün yapılabilmesi için seçim yasaklarına uyulması gerekmektedir. Ancak, saat 18.00’e kadar radyo ve diğer yayın organları, seçimler ve sonuçlarıyla ilgili herhangi bir bilgi vermeyecektir. Saat 18.00 ile 21.00 arasında sadece YSK tarafından yapılan duyurular yayınlanabilecek. Saat 21.00’den sonra ise yayınlar serbest olacak, ancak YSK’nin talebi üzerine yayınlar durdurulabilecektir.

YEREL SEÇİMLERE HANGİ PARTİLER KATILACAK?

Adalet Birlik Partisi
Adalet Partisi
Adalet ve Kalkınma Partisi
Anadolu Birliği Partisi
Anavatan Partisi
Aydınlık Demokrasi Partisi
Bağımsız Türkiye Partisi
Büyük Birlik Partisi
Büyük Türkiye Partisi
Cumhuriyet Halk Partisi
Demokrasi ve Atılım Partisi
Demokratik Sol Parti
Demokrat Parti
Emek Partisi
Gelecek Partisi
Genç Parti
Güç Birliği Partisi
Halk ve Özgürlükler Partisi
Halkın Kurtuluş Partisi
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi
Hür Dava Partisi
İYİ Parti
Memleket Partisi
Millet Partisi
Milliyetçi Hareket Partisi
Milli Yol Partisi
Saadet Partisi
Sol Parti
Türkiye İşçi Partisi
Türkiye Komünist Hareketi
Türkiye Komünist Partisi
Vatan Partisi
Yeniden Refah Partisi
Yenilik Partisi
Yeni Türkiye Partisi ve
Zafer Partisi

NEREDE OY KULLANACAĞIM? TIKLA ÖĞREN

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.