WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0811 -0.02%
EURO 37,8535 -0.21%
ALTIN 2.800,91-0,05
BITCOIN 21171323,17%
2024 Süper Lig’de Yabancı Futbolcu Kuralında Değişiklik Oldu mu? TFF yabancı futbolcu kuralını bakın değiştirdi mi?
  • World of Türkiye
  • Spor
  • 2024 Süper Lig’de Yabancı Futbolcu Kuralında Değişiklik Oldu mu? TFF yabancı futbolcu kuralını bakın değiştirdi mi?

2024 Süper Lig’de Yabancı Futbolcu Kuralında Değişiklik Oldu mu? TFF yabancı futbolcu kuralını bakın değiştirdi mi?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Süper Lig'deki yabancı futbolcu kuralında bir değişiklik yapıp yapmadığı merak konusu oldu. TFF'nin bu konudaki kararı, futbolseverler ve kulüpler tarafından büyük bir ilgi ve merakla beklenmektedir.

23 Temmuz 2024 09:39
2024 Süper Lig’de Yabancı Futbolcu Kuralında Değişiklik Oldu mu? TFF yabancı futbolcu kuralını bakın değiştirdi mi?
0

BEĞENDİM

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), profesyonel liglerdeki futbolcu uygunluklarıyla ilgili değişiklikler yaptı. TFF Yönetim Kurulu’nun bugün gerçekleştirdiği toplantıda, Trendyol Süper Lig’de kulüplerin A Takım kadrolarında 14 yabancı futbolcu bulundurabilecekleri, maç kadrolarında ise 12 yabancı futbolcunun yer alabileceği kararı alındı.

2024 Süper Lig’de Yabancı Futbolcu Kuralında Değişiklik Oldu mu?

Trendyol Süper Lig’de, A Takım listesindeki futbolcu sayısı 26’dan 28’e çıkarıldı. Ayrıca, Türkiye A Milli Takımı’nda oynama uygunluğu olmayan 14 futbolcunun A Takım listesine yazılabilmesine imkan sağlandı. Maç isim listesine bu futbolculardan 12’sinin yazılabilmesi uygulamasına devam edilmesi kararlaştırıldı.

TFF Yabancı Futbolcu Kuralını Bakın Değiştirdi mi?

TFF 2 ve TFF 3. Lig’de 2023 – 2024 sezonunda uygulanan futbolcu uygunluklarının yaş düzeltmeleri yapılarak bu sezon da aynen devam etmesi kararlaştırıldı.

Bu kararlar, kulüplerin kadro planlamasında esneklik sağlayacak ve yabancı futbolcu transferlerinde daha geniş bir hareket alanı tanıyacak. Futbolseverler ve kulüpler, TFF’nin bu yeni düzenlemeleri hakkında bilgi sahibi olarak, takımlarının yeni sezon hazırlıklarını yakından takip edebilecekler.

Süper Lig’de yabancı futbolcu kuralı hakkında yapılan bu değişiklikler, Türk futbolunun geleceği ve liglerin rekabetçi yapısı açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. TFF’nin bu kararlarının, kulüplerin performansına nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

Spor haberlerini takip etmek için hemen tıklayın ve güncel haberlerden anında haberdar olun!

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.