WOTTV E-DERGİ
DOLAR 32,6645 0.32%
EURO 35,5639 0.42%
ALTIN 2.509,161,72
BITCOIN 18511552,26%
2024 Mersin’de Nevruz Bayramı bugün mü, ne zaman? Mersin’de Nevruz var mı?

2024 Mersin’de Nevruz Bayramı bugün mü, ne zaman? Mersin’de Nevruz var mı?

Newroz kutlamalarının 2024 yılındaki coğrafi dağılımı ve tarihleri kamuoyuna duyuruldu. Bu yıl, Newroz Bayramı 57 merkezde ve yüzlerce yerde kutlanacak, coğrafi çeşitlilik ve katılımın genişliği göz önüne alındığında etkinliğin ulusal bir boyuta ulaştığı açıkça görülüyor. Peki Mersin’de Nevruz Bayramı bugün mü, ne zaman, nerede kutlanacak? Mersin’de Nevruz var mı?

20 Mart 2024 16:59
2024 Mersin’de Nevruz Bayramı bugün mü, ne zaman? Mersin’de Nevruz var mı?
0

BEĞENDİM

Newroz coşkusunun ilk kıvılcımı Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde 15 Mart’ta başladı. Bu, Newroz Bayramı’nın heyecan dolu atmosferini başlatan bir adım oldu.

Mersin’de Newroz Coşkusu 

Nevruz Mersin’de 20 Mart’ta yaşanacak. Geleneksel olarak her yıl binlerce kişinin bir araya geldiği Mersinde Newroz kutlamaları, bu yıl da büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleşecek.

Türkiye Genelindeki Kutlamalar

Newroz’un coşkusuna Türkiye genelinde birçok şehir, ilçe, köy ve beldede katılacak. Ağrı’dan İstanbul’a, Antep’ten İzmir’e kadar birçok yerde Newroz ateşi yakılacak ve bayram coşkusu yaşanacak.

Tarihler ve Şehirler

15 Mart’ta Elazığ Karakoçan, 17 Mart’ta Ağrı Diyadin, Antep, Bingöl Karlıova, Hakkari, Kars Digor, Şırnak, Urfa Suruç, Urfa Halfeti, Van, İstanbul, Bursa, Denizli, İzmir, Kocaeli, Osmaniye, Tekirdağ,

19 Mart’ta Ağrı Patnos, Ağrı Doğubayazıt, Ardahan Göle, Dersim, Erzurum Karaçoban, Hatay, Kars Kağızman, Mardin Nusaybin, Muğla, Muş Malazgirt, Muş Bulanık, Siirt Eruh, Şırnak Uludere, Şırnak Cizre, Urfa Viranşehir, Balıkesir,

20 Mart’ta Van Erciş, Aydın, Batman, Bitlis Tatvan, Çanakkale, Hakkari Yüksekova, Iğdır, Konya, Manisa, Mardin Kızıltepe, Mersin, Siirt, Bingöl, Şırnak Beytüşşebap,

21 Mart’ta Diyarbakır, 23 Mart’ta Hakkari Şemdinli, Muş, Urfa, Ankara, 24 Mart’ta Hakkari Çukurca, Adana, Kırşehir, Antalya, 25 Mart’ta ise Ağrı’da kutlamalar gerçekleşecek.

Newroz Bayramı, bu etkinliklerle birlikte Türkiye’nin dört bir yanında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirecek, kültürel zenginliğin ve dayanışmanın ön plana çıktığı anlamlı bir kutlama olacak.

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.