köfteci yusuftan açıklama

Ürünlerinde domuz eti kullandığı tespit edilen raporla gündem olan Köfteci Yusuf’tan açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şahit numune alınmadığını belirten marka, savcılık için aynı partiden verilen numunede de herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti.

Köfteci Yusuf’tan yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır. 15 Şubat 2024’te Ankara Çankaya’daki bir şubemizden pişmiş dönerden 400 gram numune alınıyor. Analiz sonucu 27 Şubat 2024’te çıkıyor. Etimesgut’taki şubemizden 29 Şubat 2024’te köfteden numune alınıyor, analiz sonucu 7 Mart 2024’te çıkıyor. Her iki işlemde de ne çiğ üründen ne de pişmiş üründen şahit numune almıyorlar. Çiğ üründen de şahit numune alabilirlerdi. Çünkü gen testi çiğ ürün veya pişmiş ürün fark etmeksizin aynı sonucu verir.

Bu olumsuz analiz sonuçları normal prosedürde tespit yapılan şubeye hızlı şekilde tebliğ edilmeliydi. Biz ilk analizle ilgili sonuçtan 18 Mart 2024’te haberdar ediliyoruz. Teamüle aykırı olarak uzunca bir süre sonra bildirim şubeye değil merkezimize yapılmıştır. Eğer ki bu şekilde direkt bildirim yapılmış olsaydı kamera kayıtlarımız başta olmak üzere tüm süreçlerimiz kontrol edilirdi.

Bu büyüklükteki bir firmanın bahsedildiği gibi bir riski alması hayatın olağan akışına uygun düşmeyecektir.

Bakanlığa ait gizli evrakların basına sızdırılmış olması sebebiyle müşterilerimizin, tedarikçilerimizin, çalışma arkadaşlarımızın ve markamıza gönül vermiş tüm dostlarımızın yoğun talepleri üzerine bu açıklamayı yapma gerekliliğimiz hasıl olmuştur.

Biz tüm gücümüz ve inancımızla bu karanlık kumpası açığa çıkartmak için çabalıyoruz.”

Köfteci Yusuf’un Sahibi Yusuf Akkaş Kimdir?

Yusuf Akkaş, Köfteci Yusuf’un sahibidir. Akkaş 1978 yılında Bursa’nın Kızılhisar köyünde doğmuştur. Yusuf Akkaş %100 pay oranıyla Köfteci Yusuf’un sahibi konumundadır. Firma 1996 yılında İznik’te küçük bir dükkân olarak ticari hayatına başlamıştır. Marka, bugün Türkiye genelinde yüzlerce şubeye sahiptir.

köfteci yusuf akkaş

Gündem haberlerinden haberdar olmak için hemen tıklayın!