Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 3. Dünya Savaşı hakkında uyarılarda bulundu. İşte detaylar…

3. Dünya Savaşı mı Çıkıyor?

Bakan Fidan katıldığı bir canlı yayında dış politika gelişmelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. “3. Dünya Savaşı riski var mı?” sorusuna Fidan, Gazze ve Ukrayna’daki savaş üzerinden dikkat çeken bir yanıt verdi. Fidan, “Böyle bir risk var. Dünya, 3. Dünya Savaşı riskini ciddiye almalı. Biz bunu ciddiye alıyoruz. Gazze’deki katliam, insanlığı ortadan ikiye bölen bir soykırım.” ifadelerini kullandı.

“Savaşın Yayılması Büyük Sıkıntı”

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşa ve İsrail’in Gazze’yi işgaline değinen Fidan, “İki savaş ve dünyadaki ekonomik rekabetin yanında bir de yapay zekanın beklenmedik atağa kalkmasıyla ‘Teknolojik üstünlük kimde olacak?’ sorusunun birdenbire öne çekilmesi meselesi var.” dedi. Gazze’deki ateşkesin neden sağlanamadığı konusuna da değinen Fidan, İsrail’in politikalarını eleştirerek, “Bölgedeki muazzam altyapı var. Tehdidin yaygınlaşması, şu anda savaşın yayılıyor olması büyük sıkıntı.” şeklinde konuştu.

“YPG Konusunda Problemli Olduğumuz 2,5 Aktif Ülke Var”

Terörle mücadele konusuna da değinen Bakan Fidan, bazı ülkelerle problemli olduklarını ifade etti. Fidan, “YPG konusunda problemli olduğumuz 2,5 aktif ülke var. ABD, İngiltere ve biraz da Fransa.” dedi. ABD’nin oradaki varlığını sürdürdüğünü belirten Fidan, Türkiye’nin bu konudaki hassasiyetlerini her düzlemde gündeme getirdiğini ve diplomatik girişimlerde bulunduğunu vurguladı.

Türkiye-BRICS İlişkileri

Türkiye ve BRICS arasındaki ilişkilere de değinen Fidan, “Alternatif ekonomik platformları yakından takip etme noktasındayız. BRICS’i farklı yapan Rusya’nın ve Çin’in orada olması.” dedi. Türkiye’nin dış ticaret hacminin en yüksek olduğu iki ülkenin de BRICS üyesi olduğunu belirten Fidan, BRICS üyesi ülkelerle ilişkileri iyi tutmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu önemli açıklamalar, dünya genelinde dikkatle takip ediliyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın uyarıları, uluslararası kamuoyunda geniş yankı buldu.

Gündem haberlerini takip etmek için hemen tıklayın ve güncel haberlerden anında haberdar olun!