Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanının yapımında devletin bütçesinden tek kuruş çıkmadığını ve 25 yıl içinde toplam 297,1 milyon avro kira bedeli elde edileceğini belirtti. Erdoğan, bu yöntemle sadece altyapı eksiklerini gidermekle kalmadıklarını, aynı zamanda Türkiye ekonomisine de ciddi katma değer sağladıklarını vurguladı.
Çukurova Havalimanı Bölge Ekonomisine Nasıl Katkı Sağlayacak?
Yeni havalimanının Mersin-Adana-Gaziantep hızlı tren hattına entegre edileceğini söyleyen Erdoğan, “Mersin-Adana arası seyahat süresi 35 dakikaya inecek ve Adana veya Mersin’den trene binen vatandaşlarımız yalnızca 23 dakikada havalimanımıza varacak” dedi. Bu ulaşım kolaylığı, bölgedeki ticaret, turizm ve tarımsal faaliyetlere büyük katkı sağlayacak.
Havalimanının Adana’ya 35 kilometre, Mersin’e ise 40 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni havalimanının 5 milyonu aşkın insanın yaşadığı bu bölgede ticaret ve turizmi canlandıracağını vurguladı. Ayrıca, Osmaniye ve Niğde gibi yakın illere de hizmet verecek olan bu havalimanı, ekonomik hayatın güçlenmesine katkıda bulunacak.
Çukurova Havalimanı’nın Bağlantı Yolları Nasıl Sağlandı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanının yapımı ile birlikte bağlantı yollarının da inşa edildiğini, bu yollar sayesinde vakitten ve akaryakıttan yıllık toplam 578 milyon lira tasarruf edileceğini belirtti. Erdoğan, “Çukurova Uluslararası Havalimanı, bölge ihracatında da çarpan etkisi yaratacak” diyerek, Mersin Limanı ve diğer sanayi bölgelerinin bu havalimanından büyük fayda sağlayacağını ifade etti.
Erdoğan, havalimanının sadece ticari faaliyetler için değil, aynı zamanda olası doğal afetlerde yardımların hızlı ulaşmasını sağlamak açısından da önemli bir rol üstleneceğini vurguladı. Bu havalimanı, deprem gibi acil durumlarda hızlı müdahale imkanı sunarak bölge halkına büyük fayda sağlayacak.
Şakirpaşa Havalimanı Ne Olacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şakirpaşa Havalimanı’nın ticari uçuşlar haricinde eğitim uçuşları, orman yangını söndürme amaçlı hava araçları ve İHA, SİHA gibi havacılık faaliyetlerine hizmet vermeye devam edeceğini belirtti. Ticari uçuşlar ise Çukurova Uluslararası Havalimanı’na kaydırılacak.
Çukurova Havalimanı’nın Türkiye Ekonomisine Katkıları Neler Olacak?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın yılda 9 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu ve bölgesel kalkınmanın lokomotifi olacağını belirtti. Havalimanının, Mersin ve Adana ile Osmaniye ve Niğde’ye de olan yakınlığıyla bu şehirlerde yaşayan 5 milyonun üstündeki vatandaşımıza hizmet edeceği ve bölge ekonomisini güçlendireceği ifade edildi.
Son dakika haberlerinden haberdar olmak için hemen tıklayın ve World of Türkiye haberlerini ziyaret edin.