AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, 8. Olağan Kongre sürecinde tüzük ve parti programında kapsamlı değişiklikler için adım atıyor. Kongre takvimi işlerken, partinin kurucu belgelerinde de güncelleme yapma çalışmaları gündeme alındı.

AK Parti'de Tüzük ve Parti Programında Değişiklik Hazırlıkları Başladı

 

12 Ekim 2024 itibarıyla başlayan belde ve ilçe kongrelerinin 90 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Kongre süreci, 28 Aralık’ta il kongreleriyle devam edecek. Sürecin nihai adımı olan Büyük Kongre’nin ise Nisan 2025’te, 1.617 delegenin katılımıyla gerçekleşmesi öngörülüyor.

Vatandaş ve Delegelerden Geri Bildirim Alınacak

Parti yönetimi, tüzük ve program değişikliklerinde vatandaşların ve delegelerin beklentilerini göz önünde bulundurmak amacıyla, yapay zekâ destekli formlar hazırlayacak. Yaklaşık 400 bin delegeye gönderilecek bu formlar ile üyelerin önerileri toplanacak. Bu geri bildirimlerin analiz edilmesinin ardından Teşkilât Başkanlığı tarafından bir rapor hazırlanacak ve Büyük Kongre’de oylanacak değişikliklerin temelini oluşturacak.

AK Parti’de Söylem Birliği Hedefleniyor

Parti kurmayları, tüzük değişikliklerinin yanı sıra, parti içindeki bazı yapısal değişimlerin de gündemde olduğunu belirtiyor. Özellikle siyasetten çekilmiş, ancak zaman zaman sosyal medya üzerinden açıklamalar yapan bazı isimlerin partiyle ilişkilerinin yeniden düzenlenmesi gerektiği ifade ediliyor. Parti yönetimi, söylem birliğinin sağlanması adına bu adımları gerekli görüyor.

Erdoğan Yeni Seçim Ekibini Oluşturmaya Hazırlanıyor

AK Parti kulislerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Büyük Kongre’de parti yönetiminde değişikliklere gideceği konuşuluyor. Bazı genel başkanvekillerinin görevden alınabileceği, milletvekili olan bazı genel başkan yardımcılarının Meclis’e kaydırılabileceği ve partide aktif görev alan bazı isimlerin dinlendirilebileceği ifade ediliyor.

Ayrıca Erdoğan’ın, Büyük Kongre sonrası kabinede değişiklik yapabileceği ve haziran ayında Meclis grup yönetiminde kapsamlı bir revizyona gidebileceği de dillendiriliyor. Bu değişikliklerin, erken seçim ihtimaline hazırlık amacıyla planlandığı ve Erdoğan’ın yeni bir seçim ekibi oluşturarak gelecek süreçte bu ekip ile yol haritasını belirleyeceği konuşuluyor.

Gündem haberlerinden haberdar olmak için hemen tıklayın!