Son günlerde First Abu Dhabi Bank'ın, Yapı Kredi'deki Koç hisselerini alma girişimi haberleri sosyal ve ulusal medyada geniş yer buldu. Çıkan haberler borsaya olumlu yönde etki etti.

yapı kredi

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan Yapı Kredi’ni satış haberi son günlerde yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada hızla yayılan haberler Yapı Kredi Bankası hissesine 5.19 prim yaptırırken, borsanın da yükselmesine neden oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli First Abu Dhabi Bank’ın satın alma haberleri borsaya yukarı yönlü etki yaptı ve yatırımcıların yüzünü güldürdü.

Koç Holding tarafından da konuya ilişkin olumsuz yönde bir açıklama gelmemesiyle birlikte yatırımcıların hedefi Yapı Kredi oldu.

Kulis bilgilerinde anlaşmanın sağlandığı ve uygun bir zaman diliminde açıklama yapılacağı ifade ediliyor.

Yatırımcılar, Yapı Kredi’nin satış haberlerinin son 3 günde borsayı kurtardığını belirtiyor.

Yapı Kredi Bankası

Yapı ve Kredi Bankası Türkiye’nin perakende bankacılık odaklı ilk ulusal çaplı özel sermayeli bankası olarak 1944 yılında Kazım Taşkent tarafından kurulmuştur.

2005 yılında bağlı bulunduğu Çukurova Holding’in TMSF’ye olan borçları nedeniyle holding tarafından %51’lik hissesi Koç Holding bünyesindeki Koç Finansal Hizmetler’e satılmıştır.

2006 yılında Koç Holding bünyesinde yer alan Koçbank ile birleşmiştir.

Ekonomi dünyasındaki gelişmeler için hemen tıklayın