Astsubay alımı şartları nelerdir? Astsubay alımı ne zaman, yaş sınırı, sonuçları?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 2023 yılında Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay alımı yapacağını duyurdu. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları bünyesindeki boş kontenjanlara yerleştirilecek Astsubay adayları için başvuru süreci başladı. Peki, Astsubay alımı başvuru şartları neler? Başvurular nasıl yapılacak ve ne zaman bitecek? İşte merak edilen tüm detaylar…

ASTSUBAY ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ

TSK, 2023 yılında 2 bin 248 Astsubay alacak. Bu kapsamda, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları bünyesinde görev yapacak Astsubay adayları için ön başvurular 7 Kasım 2023 tarihinde başladı. Adaylar, başvurularını 27 Kasım 2023 tarihine kadar personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile yapabilecekler. Şahsen, postayla, dilekçe ile veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

Astsubay alımı şartları nelerdir? Astsubay alımı ne zaman, yaş sınırı, sonuçları?

ASTSUBAY ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

TSK, Astsubay alımı için adaylardan bazı şartları yerine getirmelerini istiyor. Bu şartlar şöyle:

-Türk vatandaşı olmak.
-Hakkında yedek subay/astsubay olamaz kararı bulunmamak.
-Askeri okullar ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı okullardan herhangi bir sebeple çıkmamış veya çıkarılmamış olmak, diğer okullardan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak ve ortaöğretim kurumlarında örgün öğretim dışına çıkartma cezası almamış olmak.
-Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında muvazzaf/sözleşmeli subay veya astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya bunların adayı olarak daha önce istihdam edilmemiş olmak.
Sözleşmeli er/erbaş veya bunların adayı iken sözleşmesi idarece feshedilmemiş olmak.
-Devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak.
-Taksirli suçlar hariç olmak üzere, genel veya özel af kanunları kapsamına girmiş, zamanaşımına uğramış, hapis cezası seçenek yaptırımlarına çevrilmiş, ertelenmiş veya hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile herhangi bir suçtan hükümlü bulunmamak veya hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak.

Astsubay alımı şartları nelerdir? Astsubay alımı ne zaman, yaş sınırı, sonuçları?

ASTSUBAY ALIMI KPSS ŞARTI

TSK, Astsubay alımı için adaylardan en az 60 KPSS puanı almış olmalarını istiyor. Adaylar, 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre başvurabilecekler. KPSS puanı olmayan veya 60 puanın altında olan adaylar, başvuru yapamayacaklar.

ASTSUBAY ALIMI BAŞVURU KILAVUZU

TSK, Personel alımı ile ilgili detaylı bilgileri başvuru kılavuzunda paylaştı. Adaylar, başvuru kılavuzunu personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden indirebilecekler. Başvuru kılavuzunda, Personel alımı için aranan nitelikler, başvuru süreci, seçim aşamaları, mülakat konuları, sağlık şartları, eğitim süresi, atama ve görev yerleri gibi konular yer alıyor.

Astsubay alımı şartları nelerdir? Astsubay alımı ne zaman, yaş sınırı, sonuçları?

ASTSUBAY ALIMI HAKKINDA

Personel alımı, TSK’nın ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli temin etmek amacıyla yapılan bir personel alımıdır. Astsubaylar, TSK’nın subay ve erbaş/er arasındaki en önemli kademesini oluştururlar. Astsubaylar, subayların emir ve komutası altında, askeri birliklerin eğitim, idare, lojistik, teknik ve operasyonel faaliyetlerinde görev alırlar. Astsubaylar, TSK’nın vazgeçilmez unsurlarıdır.

Personel alımı hakkında daha fazla bilgi almak isteyen adaylar, personeltemin.msb.gov.tr internet adresini ziyaret edebilir veya 0 312 402 60 00 numaralı telefonu arayabilirler.