WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0716 0.11%
EURO 38,1221 0.02%
ALTIN 2.827,480,89
BITCOIN 21430634,33%
2 Eylül Roblox Açıldı mı, Ne Zaman Açılacak, Neden Engellendi? Roblox Son Gelişmeler Nedir?
  • World of Türkiye
  • Magazin
  • 2 Eylül Roblox Açıldı mı, Ne Zaman Açılacak, Neden Engellendi? Roblox Son Gelişmeler Nedir?

2 Eylül Roblox Açıldı mı, Ne Zaman Açılacak, Neden Engellendi? Roblox Son Gelişmeler Nedir?

Popüler çevrimiçi oyun platformu Roblox'un engellenme sebebi ve yeniden ne zaman erişime açılacağı, kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor. 2 Eylül 2024 itibarıyla Roblox'un akıbeti hakkında detaylı bilgi arayışı devam ediyor. Peki, Roblox neden engellendi ve ne zaman açılacak? İşte Roblox ile ilgili en son gelişmeler...

2 Eylül 2024 16:54
2 Eylül Roblox Açıldı mı, Ne Zaman Açılacak, Neden Engellendi? Roblox Son Gelişmeler Nedir?
0

BEĞENDİM

Kullanıcılar, popüler çevrimiçi oyun platformu Roblox‘un neden engellendiğini ve tekrar ne zaman erişime açılacağını merak ediyor. 2 Eylül 2024 itibarıyla, Roblox’un durumu hakkında ayrıntılı bilgi arayışı sürüyor. Peki, Roblox hangi sebeple engellendi ve ne zaman yeniden erişime açılacak? İşte Roblox’a dair en son gelişmeler…

Roblox Neden Engellendi?

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında, Roblox platformuna erişim engeli getirildi. Başsavcılık, Roblox’un çocuk istismarı içerikleri barındırdığına dair suçlamalarla platforma müdahale etti. Bu suçlamalar doğrultusunda, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun” çerçevesinde Roblox’a erişim engeli getirildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu konuda yaptığı açıklamada, “Çocukların istismarına neden olabilecek içerikler barındırması sebebiyle Roblox platformuna erişim engeli getirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti olarak, çocuklarımızın korunması için gerekli tedbirleri almakla yükümlüyüz,” ifadelerini kullandı.

Roblox Ne Zaman Açılacak?

Roblox’un yeniden ne zaman erişime açılacağı konusunda henüz net bir bilgi verilmiş değil. 2 Eylül 2024 Pazartesi günü itibarıyla platformun açılıp açılmayacağı hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Kullanıcılar, platformun ne zaman açılacağını ve bu süreçte yaşanacak gelişmeleri merakla bekliyor.

Roblox Nedir?

Roblox, Roblox Corporation tarafından geliştirilen ve 2006 yılında piyasaya sürülen bir çevrimiçi deneyim platformudur. Kullanıcıların kendi oyunlarını programlayabildiği ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan oyunları oynayabildiği bu platform, David Baszucki ve Erik Cassel tarafından 2004 yılında kurulmuştur. Roblox, kullanıcıların Lua programlama dili kullanarak çeşitli türlerde oyunlar yaratmasına olanak tanır ve dünya genelinde milyonlarca oyuncuya hitap etmektedir.

Magazin haberlerinden haberdar olmak için hemen tıklayın!

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.