WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0716 0.11%
EURO 38,1221 0.02%
ALTIN 2.827,480,89
BITCOIN 21430634,33%
Maymun Çiçeği Virüsü Ölümcül Mü, Türkiye’de Görüldü Mü, Korunmanın Yolları Neler?
  • World of Türkiye
  • Gündem
  • Maymun Çiçeği Virüsü Ölümcül Mü, Türkiye’de Görüldü Mü, Korunmanın Yolları Neler?

Maymun Çiçeği Virüsü Ölümcül Mü, Türkiye’de Görüldü Mü, Korunmanın Yolları Neler?

Maymun Çiçeği Virüsü, dünya genelinde hızla yayılmaya devam ederken, bu virüsün ne kadar ölümcül olduğu ve Türkiye'de görülüp görülmediği gibi sorular vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Uzmanlar, bu tehlikeli virüsten korunmanın yolları hakkında önemli uyarılarda bulunuyor ve özellikle çiçek aşısının önemine dikkat çekiyor.

16 Ağustos 2024 11:15
Maymun Çiçeği Virüsü Ölümcül Mü, Türkiye’de Görüldü Mü, Korunmanın Yolları Neler?
0

BEĞENDİM

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika’da hızla yayılan ve dünya genelinde endişe yaratan Maymun Çiçeği Virüsü (Mpox) nedeniyle küresel çapta acil durum ilan etti. DSÖ Acil Durum Komitesi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde uzun süredir vaka bildirilen bu virüs hakkında DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus’a uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğunu tavsiye etti.

Maymun Çiçeği Virüsü Covid-19’dan Daha Ölümcül mü?

Uzmanlar, dünya genelinde Covid-19’un yarattığı travmanın ardından yeni bir salgın tehdidinin kapıda olduğunu ve Maymun Çiçeği Virüsü’nün Covid-19’dan daha ölümcül olabileceğini belirtti. Bu virüsün belirtileri arasında kaşıntı ve kabarcıklar bulunurken, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, virüsün kolay yayıldığını ve su çiçeği veya sivrisinek ısırması ile karıştırılabileceğini ifade etti.

Maymun Çiçeği Virüsü Türkiye’de Görüldü Mü?

Maymun Çiçeği Virüsü’nün Türkiye’de ilk kez 2022 yılında tespit edilmesinin ardından, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, şu an için herhangi bir alarm durumunun olmadığını belirtse de, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Önder Ergönül, Türkiye’de tek tük vakaların görüldüğünü açıkladı. Ergönül, özellikle erkek eşcinseller ve onların partnerlerinde yaygın olarak görülen bu virüsün ciddiyetine dikkat çekti.

Maymun Çiçeği Virüsü’nden Korunmanın Yolları Neler?

Maymun Çiçeği Virüsü’nden korunmanın en etkili yollarından biri çiçek aşısı olmaktır. Uzmanlar, tanımadığınız kişilerle cilt temasından kaçınmanın, kişisel hijyene önem vermenin ve virüs taşıma riski olan hayvanlardan uzak durmanın önemli olduğunu vurguluyor. Virüsle temas şüphesi taşıyan kişilerin ellerini sık sık sabun ve suyla yıkamaları öneriliyor.

Magazin haberlerinden haberdar olmak için hemen tıklayın!

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.