WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0963 0.18%
EURO 38,0992 0.02%
ALTIN 2.834,490,20
BITCOIN 21384114,11%
Dilruba Neden Tutuklandı, Ne Dedi, Serbest Kalacak mı?

Dilruba Neden Tutuklandı, Ne Dedi, Serbest Kalacak mı?

İzmir'de gerçekleştirilen bir sokak röportajında tutuklanan Dilruba isimli genç kadının durumu, kamuoyunda merak konusu oldu. Dilruba'nın kim olduğu ve serbest bırakılıp bırakılmayacağı ile ilgili bilgi arayışı sürüyor. Peki, sokak röportajında tutuklanan Dilruba kimdir? Serbest bırakılacak mı? İşte detaylar...

15 Ağustos 2024 16:14
Dilruba Neden Tutuklandı, Ne Dedi, Serbest Kalacak mı?
0

BEĞENDİM

Dilruba adlı genç kadının durumu İzmir’de yapılan bir sokak röportajında tutuklanarak kamuoyunun ilgisini çekti. Dilruba’nın kimliği ve serbest bırakılıp bırakılmayacağı hakkında bilgi edinme çabaları devam ediyor. Peki, sokak röportajında tutuklanan Dilruba kimdir? Serbest kalacak mı? İşte ayrıntılar…

Dilruba  Neden Tutuklandı?

İzmir’de yapılan bir sokak röportajı sırasında, AK Parti hükümeti hakkında ağır eleştirilerde bulunan Dilruba, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dilruba’nın bu açıklamaları, özellikle sosyal medyada geniş yankı buldu.

Dilruba Serbest Bırakılacak Mı?

Dilruba‘nın serbest bırakılıp bırakılmayacağı henüz netlik kazanmış değil. Konuyla ilgili yasal süreç devam ederken, kamuoyunda da bu duruma yönelik büyük bir ilgi ve merak söz konusu.

Tutuklanan Dilruba Ne Demişti?

Dilruba Y., Instagram’ın erişime engellenmesiyle ilgili olarak sokak röportajında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Parlamenter sistemden çıkıp, koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni tek adama verirsek o da böyle babasının ahırı gibi kullanır. Elin Arap’ı öldü diye ben neden yas tutayım, beni ilgilendirmez. Çat diye ‘kapattım oldu’ olmaz. Bir gece yasa çıkartıyor, hayvanlar ölsün istiyor, Allah’ın adıyla hayvanları katletmeye yönelik yasa çıkartıyor. Bir gece oluyor İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıyor. Bir gece Instagram’ı kapatıyor. Bu yaptığı darbe. Sosyal medyayı kapatması, darbe. Hayvan katliamıyla yasa çıkarması, darbe.

Destekleyenlere de şunu söylemek istiyorum: geri zekâlısınız. Bütün özgürlük haklarınızı tek bir kişiye teslim ettiğiniz için, Allah’tan da üstün tutup ona taptığınız için, sosyal medyanın kapatılmasını desteklediğiniz için, hayvanların katledilmesini desteklediğiniz için hepiniz beyni emcüklenmiş birer geri zekâlılarsınız. Bu söylediklerimin hiçbir şekilde kesilmesini de istemiyorum.”

Gündem haberlerini takip etmek için hemen tıklayın ve güncel haberlerden anında haberdar olun!

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.