WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,1070 0.26%
EURO 38,1548 0.23%
ALTIN 2.857,751,02
BITCOIN 21654742,28%
İnstagram açılmayacak mı? İnstagram ne zaman açılacak? Son dakika

İnstagram açılmayacak mı? İnstagram ne zaman açılacak? Son dakika

İnstagram geri açılacak mı? Bakanlık ve İnstagram yetkililerinin toplantısından son dakika haberleri ve yeni açıklamalar!

5 Ağustos 2024 18:17
İnstagram açılmayacak mı? İnstagram ne zaman açılacak? Son dakika
0

BEĞENDİM

Son dakika haberlerine göre, İnstagram’a erişim engeli devam ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bürokratları ile İnstagram yetkilileri arasında kritik bir toplantı gerçekleşiyor. İnstagram açılmayacak mı? Saat 13.00’te başlayan toplantının ardından, İnstagram’ın geleceği hakkında nihai kararın verilmesi bekleniyor. Meta sözcüsü ise yasakla ilgili olarak “Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından getirilen erişim engeli 48 saati geçmiş durumda ve kullanıcılar hala İnstagram’a erişemiyor.

Erişim Engeli Neden Uygulandı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, İnstagram’a gerekli uyarılara rağmen adım atmadıkları için erişim yasağı getirildiğini belirtti. “Kuralları ve toplumsal hassasiyetleri dikkate almadıkları takdirde biz de müdahale ederiz.” diyen Uraloğlu, görüşmelerin sürdüğünü ve eksikler giderilince engelin kaldırılacağını ifade etti.

İnstagram açılmayacak mı? İnstagram ne zaman açılacak? Son dakika

Bakanlık ve İnstagram Yetkililerinin Görüşmesi

Süreçte yeni bir gelişme yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bürokratları, İnstagram yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştiriyor. Görüşme talebi İnstagram’dan geldi ve online ortamda saat 13.00’te başladı. Bu görüşmenin ardından İnstagram’la ilgili nihai bir karar verilmesi bekleniyor.

Meta’nın Açıklaması

Meta sözcüsü, İnstagram erişim engeline ilişkin yeni bir açıklama yaptı. “Türkiye’de İnstagram’a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi, aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, hizmetleri yeniden kullanıma sunmak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

İnstagram’ın Sahibi Kimdir?

Ekim 2010’da Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan sosyal medya platformu İnstagram, 21 Nisan 2012 tarihinde Facebook’a (Meta) yaklaşık 1 milyar dolar nakit karşılığında satıldı. 6 Eylül 2012’de İnstagram ile Facebook arasındaki anlaşma, 300 milyon dolarlık nakit satın alma fiyatı ve 23 milyon hisse senedi ile resmen kapandı. Dolayısıyla, şu anda İnstagram’ın sahibi Meta Inc. (önceki adıyla Facebook Inc.) olarak kabul ediliyor. Yani İnstagram’ın sahibi Mark Elliot Zuckerberg’dir.

Teknoloji alanındaki gelişmelerden haberdar olmak için hemen tıklayın!

Uğur Selamcı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.