WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0681 0.14%
EURO 38,0675 -0.04%
ALTIN 2.833,590,17
BITCOIN 21472112,80%
5 Ağustos Instagram Ne Zaman Açılacak, Bugün Açılacak Mı? Son Dakika Instagram Bilgileri
  • World of Türkiye
  • Spor
  • 5 Ağustos Instagram Ne Zaman Açılacak, Bugün Açılacak Mı? Son Dakika Instagram Bilgileri

5 Ağustos Instagram Ne Zaman Açılacak, Bugün Açılacak Mı? Son Dakika Instagram Bilgileri

Instagram kullanıcıları, platformun ne zaman açılacağına dair resmi bir açıklama bekliyor. Sosyal medyada, erişim engelinin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor.

4 Ağustos 2024 16:34
5 Ağustos Instagram Ne Zaman Açılacak, Bugün Açılacak Mı? Son Dakika Instagram Bilgileri
0

BEĞENDİM

Instagram kullanıcıları, platformun ne zaman yeniden erişime açılacağına dair resmi bir duyuru bekliyor. Sosyal medyada, erişim engelinin kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin son dakika gelişmeleri yakından izleniyor.

Erişim Engeli Kararı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) site bilgileri sorgulama sayfasında, dün itibarıyla Instagram’a erişim engeli kararı alındığı kaydedildi. Alınan bilgilere göre BTK kararıyla uygulanan erişim engelleme; “uyuşturucuya yönlendirme”, “çocuğa karşı cinsel istismar”, “intihara sevk etme”, “Atatürk aleyhine işlenen suçlar”, “yağma ve nitelikli yağma”, “soykırım suçu”, “devlete karşı savaşa tahrik” gibi suçları kapsayan katalog suçlar çerçevesinde, Instagram paylaşımlarıyla ilgili yapılan şikayetler üzerine verildi.

Katalog Suç İhlali İddiaları

Birden fazla içerikle ilgili katalog suç ihlali olduğu belirtilirken, ihlaller ile ilgili önce Instagram’ı da bünyesinde bulunduran ABD’li META şirketinin Türkiye temsilciliği ile irtibata geçildiği ifade edildi. Belirtilen içeriklerin kaldırılması talep edildi. İçeriklerin kaldırılmaması üzerine erişim engeli tedbiri uygulandığı bildirildi.

Resmi Açıklama Bekleniyor

Instagram kullanıcıları, platformun ne zaman açılacağı konusunda resmi bir açıklama bekliyor. Konuyla ilgili olarak sosyal medya ve haber sitelerinde son dakika gelişmeleri takip ediliyor. Yetkililerden gelecek açıklamalar doğrultusunda Instagram’ın tekrar ne zaman erişime açılacağı netlik kazanacak.

Instagram’ın ne zaman açılacağı konusunda net bir bilgi olmamakla birlikte, resmi açıklamalar takip edilmeye devam ediyor. Kullanıcılar, erişim engelinin kaldırılması için yapılacak duyuruları bekliyor. Erişim engelinin, katalog suçlar kapsamında yapılan şikayetler üzerine alındığı belirtildi.

Gündem haberlerini takip etmek için hemen tıklayın ve güncel haberlerden anında haberdar olun!

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.