WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0685 0.13%
EURO 38,0660 -0.03%
ALTIN 2.830,840,08
BITCOIN 21490044,49%
Simone Biles Biyografisi (Kimdir), Kaç Yaşında, Nereli? Altın Madalyayı Kazandı mı?

Simone Biles Biyografisi (Kimdir), Kaç Yaşında, Nereli? Altın Madalyayı Kazandı mı?

Dünya çapında tanınan Amerikalı sporcu Simone Biles, yaşamı ve başarıları ile sıkça gündeme geliyor. Özellikle jimnastik dalında gösterdiği üstün performansla tanınan Biles'ın yaşı, memleketi ve kazandığı altın madalyalar merak ediliyor.

2 Ağustos 2024 13:35
Simone Biles Biyografisi (Kimdir), Kaç Yaşında, Nereli? Altın Madalyayı Kazandı mı?
0

BEĞENDİM

Dünya çapında ünlü Amerikalı sporcu Simone Biles, hayatı ve başarıları ile sık sık gündeme geliyor. Özellikle jimnastik alanındaki üstün performansıyla bilinen Biles’in yaşı, doğum yeri ve kazandığı altın madalyalar büyük ilgi görüyor.

Simone Biles Kimdir?

Simone Arianne Biles Owens, 14 Mart 1997 yılında doğmuş bir Amerikalı artistik jimnastikçidir. Biles, 9 Olimpiyat madalyası ve 30 Dünya Şampiyonası madalyası ile tarihin en çok madalya kazanan jimnastikçisi unvanına sahiptir. Pek çok kişi tarafından tüm zamanların en büyük jimnastikçilerinden biri olarak kabul edilmektedir. Biles, dokuz Olimpiyat madalyası ile en çok madalya kazanan beşinci kadın Olimpiyat jimnastikçisi ve ABD’li bir jimnastikçi tarafından kazanılan en fazla Olimpiyat madalyasına sahiptir.

Simone Biles’ın Hayatı ve Kariyeri

Rio de Janeiro’da düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyatları’nda Biles, bireysel olarak genel toplam, atlama masası ve yer hareketlerinde altın madalya, denge aletinde ise bronz madalya kazandı. “Final Five” olarak bilinen ABD takımının bir üyesi olarak da altın madalya elde etti. Tokyo’daki 2020 Yaz Olimpiyatları’nda sağlık sorunları nedeniyle yarışmaların çoğundan çekilen Biles, takımıyla birlikte gümüş madalya ve denge aletinde bronz madalya kazandı. Paris’teki 2024 Yaz Olimpiyatları’nda ise birden fazla Olimpiyat genel toplam şampiyonluğu kazanan ilk kadın oldu. Ayrıca ABD takımının bir parçası olarak da altın madalya kazandı.

Biles, altı kez Dünya genel toplam şampiyonu, altı kez Dünya yer hareketleri şampiyonu, dört kez Dünya denge aleti şampiyonu, iki kez Dünya atlama masası şampiyonu ve dokuz kez ABD ulusal genel toplam şampiyonu olmuştur. 2014, 2015, 2018, 2019 ve 2023 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ABD takımlarının bir üyesi olarak da büyük başarılar elde etti. Ayrıca dört kez Dünya gümüş madalyası ve üç kez Dünya bronz madalyası sahibi olmuştur.

2019’da Biles, jimnastikte 24. ve 25. madalyalarını kazanarak Vitali Şerbo’nun 23 adetlik en çok Dünya Şampiyonası madalyasına sahip olma rekorunu kırdı. Toplamda 30 Dünya madalyasına ulaştı. Hem Dünya Şampiyonası’nda hem de Olimpiyatlar’da bireysel genel toplam dalında şampiyonluk kazanan altıncı kadın oldu. 1996’da Liliya Podkopayeva’dan bu yana her iki unvanı aynı anda elinde eden ilk kadın jimnastikçi oldu. Ayrıca, 1988’de Daniela Silivaş’tan bu yana tek bir Olimpiyat Oyunları veya Dünya Şampiyonası’nda her etkinlikte madalya kazanan ilk kadın jimnastikçi oldu.

2022 yılında Başkan Joe Biden tarafından kendisine Başkanlık Özgürlük Madalyası verilmiştir. 2023’te sekizinci ABD Jimnastik şampiyonluğunu kazanarak, daha önce Alfred Jochim’in elinde bulunan 90 yıllık ABD Jimnastik şampiyonluğu rekorunu kırdı. Biles, üç kez Laureus Yılın Kadın Sporcusu Ödülü (2017, 2019, 2020) ve bir kez de Yılın Geri Dönüşü Ödülü (2024) kazanmıştır.

Paris Olimpiyatları’nda Altın Madalya Kazandı mı?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın altıncı gününde, Bercy Arena’da düzenlenen artistik jimnastik kadınlar genel tasnif finalinde ABD’li sporcu Simone Biles yarıştı. Bu finalde Simone Biles, üstün performansıyla altın madalyanın sahibi oldu. Fransa’nın başkenti Paris’teki Bercy Arena’da gerçekleştirilen bu önemli yarışmada, Simone Biles’ın kim olduğu merak ediliyor.

Simone Biles, jimnastikteki olağanüstü başarıları ve elde ettiği madalyalarla tarihe adını altın harflerle yazdırmış bir sporcudur. Paris 2024 Olimpiyatları’nda kazandığı altın madalya, kariyerine yeni bir zafer daha eklemiştir.

Dünya’daki haberleri takip etmek için hemen tıklayın ve güncel haberlerden anında haberdar olun!

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.