Barcelona Real Madrid maçı ne zaman

İspanya La Liga’da sezonun en önemli maçlarından biri olan Barcelona Real Madrid maçı, 28 Ekim Perşembe günü Camp Nou Stadı’nda oynanacak. Maçın başlama saati 17:15 ve karşılaşma S Sport kanalından canlı yayınlanacak.

BARCELONA REAL MADRİD MAÇININ FAVORİSİ KİM?

Barcelona-Real Madrid maçı her zaman büyük bir heyecan ve rekabet yaratıyor. İki takım da ligde zirve mücadelesi veriyor ve derbiyi kazanmak için ellerinden geleni yapacaklar. Ancak son haftalarda form grafiği daha yüksek olan taraf Real Madrid gibi görünüyor.

Barcelona Real Madrid maçı ne zaman

Real Madrid, son 10 lig maçında 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Takımın en skorer ismi ise 9 golle Karim Benzema oldu. Fransız yıldız, Barcelona karşısında da takımını sırtlamaya çalışacak.

Barcelona ise son 10 lig maçında 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. Takımın en golcü oyuncusu ise 7 golle Memphis Depay oldu. Hollandalı forvet, Real Madrid savunmasını zorlayacak bir silah olarak göze çarpıyor.

Barcelona Real Madrid maçı ne zaman

BARCELONA REAL MADRİD REKABETİNİN TARİHİ

Barcelona-Real Madrid maçları tarihte birçok unutulmaz anlara sahne oldu. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 246 resmi maçta Real Madrid’in 98, Barcelona’nın 96 galibiyeti bulunuyor. 52 maç ise berabere bitti.

En farklı skorlu galibiyeti ise Barcelona elde etti. Katalan ekibi, 1943 yılında Real Madrid’i 5-0 yendi. En gollü maç ise 1946 yılında oynandı ve Real Madrid 8-2 kazandı.

Derbinin en çok gol atan oyuncusu ise Lionel Messi oldu. Arjantinli süperstar, Real Madrid ağlarına 26 gol bıraktı. Messi’nin ardından en çok gol atan isimler ise Alfredo Di Stefano (18), Cristiano Ronaldo (18) ve Cesar Rodriguez (14) oldu.

Barcelona Real Madrid maçı ne zaman

BARCELONA REAL MADRİD MAÇININ HAKEMİ

Barcelona-Real Madrid maçının hakemi ise Antonio Mateu Lahoz oldu. Tecrübeli hakem, daha önce de birçok önemli maçta düdük çaldı. Lahoz’un yardımcıları Roberto del Palomar ve Teodoro Sobrino olacak. Dördüncü hakem ise Guillermo Cuadra Fernandez olacak.

Lahoz, Barcelona-Real Madrid maçlarında daha önce de görev yaptı. Lahoz’un yönettiği son derbi, 2021 yılında oynanan ve Real Madrid’in 2-1 kazandığı maç oldu.