Tecrübeli stoper Stefan Savic’in Trabzonspor’un transfer gündeminde olduğu iddia ediliyor. Atletico Madrid ile sözleşmesi 30 Haziran 2025’te sona erecek olan Karadağlı oyuncu, güçlü fiziği ve mücadeleci oyun tarzıyla tanınıyor. Sol stoper ve sağ stoper olarak görev yapabilen Savic, Karadağ Milli Takımı ile 74 maçta sahaya çıktı. Kariyerinde 53 Şampiyonlar Ligi maçında görev alan Savic, İspanya ve Serie A’da önemli takımlarda forma giydi. Peki, Stefan Savic kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? İşte oyuncunun kariyeri…

Stefan Savic Kimdir?

Stefan Savic, kariyerine 2007-2009 yılları arasında FK Brskovo altyapısında başladı. 2010-11 sezonunda 300 bin Euro bonservis bedeliyle Partizan’a transfer oldu.

Manchester City Transferi

Partizan’da gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Savic, 2011-12 sezonunda İngiltere’nin dev kulübü Manchester City’e 12 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu.

Fiorentina Dönemi

2012-13 sezonunda kariyerine Fiorentina’da devam eden Savic, burada gösterdiği performansla göz doldurdu.

Atletico Madrid Kariyeri

2015-16 sezonundan itibaren İspanya’nın Atletico Madrid takımında forma giyen Savic, burada da başarılı bir kariyer geçirdi. Kariyerinde 6 kez sezonun oyuncusu seçilen Savic, Premier Lig şampiyonluğu, La Liga kupası, iki kere UEFA Süper Kupası ve UEFA Avrupa Ligi zaferleri yaşadı.

Güncel Performans

2023-2024 sezonunda Atletico Madrid formasıyla 23 maçta 1.631 dakika sahada kalan Savic, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi, Kral Kupası ve Supercopa ile birlikte toplam 33 maçta görev aldı. Atletico Madrid formasıyla genel istatistiklere göre 297 maça çıkan Savic, 3 gol ve 3 asistle oynadı.

Transfer İddiaları

Savic’in adı, stoper transferi yapmak isteyen Trabzonspor ile anılıyor. Tecrübeli oyuncunun transferi gerçekleşirse, bordo-mavililer savunma hattına önemli bir takviye yapmış olacak.

Spor haberlerini takip etmek için hemen tıklayın ve güncel haberlerden anında haberdar olun!