Fenerbahçe golcü oyuncu arayışlarını sürdürürken, gündeme gelen isimlerden biri de Sırp forvet Luka Jovic oldu. Milan’da golcü transferlerinin ardından forma şansı azalan Jovic, birçok Avrupa kulübünün radarına girdi. Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı 3 maçta 1 gol atan oyuncunun sözleşmesi takımıyla 1 yıl daha devam ediyor. Futbolseverler ise Jovic’in kariyerine odaklanmış durumda. Peki, Luka Jovic kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? İşte oyuncunun kariyerine dair bilgiler…

Luka Jovic Kimdir?

Luka Jovic, kariyerinde Real Madrid, Milan, Fiorentina, Frankfurt, Benfica ve Kızılyıldız gibi önemli takımlarda forma giydi.

2019-2020 sezonunda Frankfurt’tan 60 milyon Euro bedelle İspanyol devi Real Madrid’e transfer olan Jovic, beklentileri karşılayamadı.

İlk Profesyonel Maçı ve Rekorları

23 Aralık 1997’de Loznica’da doğan Jovic, altyapı kariyerine Red Star Belgarde’de başladı. 28 Mayıs 2014 tarihinde Novi Sad’da Vojvodina karşısında çıktığı ilk profesyonel maçında gol atarak Dejan Stanković’in lig tarihindeki en genç gol atan futbolcu rekorunu kırdı.

Kulüp Kariyeri

2014-15 sezonunda gösterdiği başarılı performansla Kızılyıldız A Takımı’na yükselen Jovic, Benfica’ya transfer olarak dikkatleri üzerine çekti. Benfica’dan sonra Frankfurt formasıyla gösterdiği başarılı performansla Real Madrid’in yolunu tuttu, ancak burada beklentilerin altında kaldı.

2023-2024 sezonunda Milan formasıyla Serie A’da 23 maça çıkan Jovic, 6 gol ve 1 asist kaydetti.

Jovic’in kariyerinde Frankfurt formasıyla 40 gol, Fiorentina formasıyla 13 gol, Kızılyıldız formasıyla 13 gol ve Milan formasıyla genel istatistiklere göre 9 gol kaydetti.

Luka Jovic’in futbol kariyeri, birçok büyük kulüpte forma giymesi ve attığı gollerle dikkat çekiyor. Fenerbahçe’nin ilgilendiği isimlerden biri olan Jovic’in geleceği merakla bekleniyor.

Spor haberlerini takip etmek için hemen tıklayın ve güncel haberlerden anında haberdar olun!