WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0716 0.11%
EURO 38,1221 0.02%
ALTIN 2.827,480,89
BITCOIN 21430634,33%
Trump Saldırı Sonrası İlk Röportajını Verdi

Trump Saldırı Sonrası İlk Röportajını Verdi

Donald Trump, saldırının ardından verdiği ilk röportajda, "Burada olmamam gerekiyordu, ölmüş olmam gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz 2024 11:43
Trump Saldırı Sonrası İlk Röportajını Verdi
0

BEĞENDİM

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pensilvanya’daki mitinginde mucizevi şekilde kurtulduğu suikast girişiminin ardınan ilk röportajını verdi.

Trump, başını kalabalıktan çevirip video ekranına bakmanın hayatını kurtarmış olabileceğini belirtirken sağ kulağından yaralanmasının ardından konuşmaya devam etmek istediğini açıkladı.

Kaçak göçmenlerle ilgili bir tabloyu okuyabilmek için hafifçe sağa döndüğünü söyleyen Trump, “Konuşurken kalabalıktan nadiren gözlerimi ayırıyorum. O an bunu yapmasaydım, bugün konuşuyor olmazdık, değil mi?” ifadelerini kullandı.

“Şans Eseri ya da Tanrı’nın Yardımıyla”

“Şans eseri ya da Tanrı’nın yardımıyla” hayatta kaldığını söyleyen Trump, “En inanılmaz olan da sadece dönmekle kalmayıp, tam doğru zamanda ve tam doğru miktarda dönmüş olmamdı” diye konuştu.

Trump röportajı sırasında defalarca kez hayatta olmasının mucize olduğunu belirterek ölmüş olması gerektiğini vurguladı.

Mucizevi kurtuluşunu anlatırken, “Sadece yarım dönseydim, beynimin arkasına girecekti. Kurşunun izlediği yol direkt olarak kafatasımdan geçiyor. Ekran yüksekte olduğu için yukarı bakmıştım. Mükemmel bir dönüş yapma şansım muhtemelen yüzde birin de onda biriydi, bu yüzden burada olmamam gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Trump saldırganın kurşun yağdırdığı kritik anda başını çevirdi ve saldırı kulağından yaralanmasıyla sonuçlandı.

İkonik Yumruk Pozu

Gizli Servis ekibi tarafından sahneden uzaklaştırıldı, ancak tam bu sırada destekçilerine sıktığı yumruğu ile selam vermeyi ihmal etmedi.

Eski başkan, şaşkın izleyicilere yumruğunu kaldırıp “mücadele” diye bağırdığı, artık ikonik hale gelen anı anlattı.

Trump, “Birçok insan bunun gördükleri en ikonik fotoğraf olduğunu söylüyor. Haklılar ve ben ölmedim. Genellikle ikonik bir fotoğrafa sahip olmak için ölmeniz gerekir” diye konuştu.

Destekçilerinin onun iyi olduğunu ve “Amerika’nın yoluna devam ettiğini, ilerlediğini ve güçlü olduğunu” bilmelerini istediğini söyledi.

Trump, kendisini izleyen destekçilerinin duruma nasıl tepki verdiğini anlatarak onlara şu sözlerle övgüler yağdırdı:

“Birçok yerde, özellikle futbol maçlarında, tek bir ses duyarsınız, herkes kaçar. Burada çok sayıda patlama oldu ve kaldılar. Onları seviyorum. Onlar harika insanlar.”

Trump, saldırının ardından Joe Biden’ın telefon görüşmesini kabul etiğini aktararak görüşmeyi “iyi” olarak nitelendirdi ve başkanın “çok nazik” davrandığını söyledi.

Cengiz Han Erdoğan

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.