WOTTV E-DERGİ
DOLAR 33,9866 -0.24%
EURO 38,0215 0.25%
ALTIN 2.833,031,09
BITCOIN 21625105,99%
AYM’den flaş karar! Can Atalay’ın hakkı…

AYM’den flaş karar! Can Atalay’ın hakkı…

Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar... cezaevindeki TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

25 Ekim 2023 12:09
AYM’den flaş karar! Can Atalay’ın hakkı…
0

BEĞENDİM

Anayasa Mahkemesi’nden flaş karar… cezaevindeki TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

CAN ATALAY DAVASI

TİP’ten Hatay milletvekili seçilen Atalay’ın, “milletvekili seçilmesi nedeniyle hakkındaki yargılamanın durması ve tahliye edilmesi” talebiyle yapılan başvuru, Yargıtay 3. Ceza Dairesince reddedilmişti.

Atalay’ın avukatları da milletvekili seçilerek yasama dokunulmazlığı kazanan başvurucunun yargılamada durma kararı verilmesi talebinin reddedilerek yargılamaya devam edilmesi nedeniyle “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma” hakkının, tahliye talebinin reddedilmesi nedeniyle de “kişi hürriyeti ve güvenliği” hakkının ihlal edildiğini öne sürerek Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştu.

GEZİ PARKI DAVASINDA 18 YIL HAPİS CEZASI

Başvurunun ardından süreç devam ederken Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında Can Atalay’a verilen 18 yıl hapis cezasını onamıştı.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 12 Ekim’de başvurunun görüşülmesini, bir üyenin dosyaya hazırlanamadığını belirtmesi üzerine ertelemişti.

World of Türkiye

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.