Kobani eylemleri kapsamında yürütülen soruşturmada serbest bırakılan eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, gündeme oturdu. Peki, eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya kimdir, aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? Detaylar haberimizde…

 

Hüda Kaya Kimdir?

Eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Türk yazar, aktivist ve siyasetçidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 25., 26. ve 27. dönemlerde HDP İstanbul Milletvekili olarak görev yapmıştır. Uluslararası Müslüman Kadınlar Birliği (IMWU) gibi çeşitli kadın organizasyonlarında aktif bir rol üstlenmiştir. 1 Kasım 2023 tarihinde Kobani Olayları ile ilgili bir soruşturma kapsamında tutuklanmıştır.

Hüda Kaya Kaç Yaşında?

Hüda Kaya, 9 Ekim 1960 doğumludur ve 2024 yılı itibariyle 64 yaşındadır.

Hüda Kaya Aslen Nereli?

Hüda Kaya, aslen İstanbulludur.

 

Serbest Bırakılması

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmaya sanık avukatları katıldı. Hüda Kaya, cezaevinden video konferans aracılığıyla duruşmaya katılırken, diğer sanıklar Serpil Kemalbay Pekgözegü, Garo Paylan, Fatma Kurtulan ve Pero Dundar duruşmada hazır bulunmadı. Savunmasında suçlamaları reddeden Kaya, suç oluşturabilecek bir eylemde bulunmadığını ifade etti. Sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu dile getirdi. Mahkeme heyeti, Hüda Kaya’nın yurt dışına çıkış yasağı ve karakola imza verme şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi ve davayı 10 Eylül 2024’e erteledi.

Gündem haberlerini takip etmek için hemen tıklayın ve güncel haberlerden anında haberdar olun!