EURO 2024 F Grubu’nda yer alan Türkiye, son maçında Çek Cumhuriyeti’ni 2-1 mağlup ederek son 16’ya yükseldi. Hakan Tsalhanoğlu ve Cenk Tosun’un golleriyle kazanan milli takım, son 16’da Avusturya ile karşılaşacak. Avusturya’yı geçmeleri halinde çeyrek finalde Hollanda-Romanya maçının galibiyle karşılaşacaklar.

 

Son 16 Turunda Rakip Avusturya

A Milli Takım, son 16 turunda Avusturya ile mücadele edecek. Bu karşılaşmadan galip gelmesi durumunda Türkiye, çeyrek finalde Hollanda – Romanya maçının galibiyle karşılaşacak.

 

Maçın Özeti

F Grubu’nun son maçında Türkiye, Hakan Çalhanoğlu’nun 51. dakikada ve Cenk Tosun’un 90+4. dakikada attığı gollerle Çekya’yı 2-1 yendi. Çekya’nın tek golü ise 66. dakikada Tomas Soucek’ten geldi. Çekya’da Antonin Barak, 20. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

 

Son 16 Turundaki Diğer Maçlar

Avusturya – Türkiye

İspanya – Gürcistan

Almanya – Danimarka

Portekiz – Slovenya

Fransa – Belçika

Romanya – Hollanda

İngiltere – Slovakya

İsviçre – İtalya

 

Çeyrek Final Eşleşmeleri

Milliler, Avusturya’yı yenmeleri halinde çeyrek finalde Hollanda – Romanya maçının galibiyle karşılaşacak. Bu aşamada daha da zorlaşacak olan mücadelelerde Türkiye’nin hedefi, turnuvada en iyi şekilde temsil edilmek ve mümkün olan en ileri tura ulaşmak.

 

Maç Bilgileri

Tarih: Henüz belirlenmedi

Stadyum: Henüz belirlenmedi

Rakip: Avusturya

EURO 2024’te son 16 turuna kalan A Milli Takımımız, Avusturya karşısında galibiyet için sahaya çıkacak. Millilerimiz, Avusturya’yı geçerek çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor.

Spor haberlerinden haberdar olmak için hemen tıklayın ve güncel haberlerden anında haberdar olun!