Alvaro Morata, sosyal medyada birçok Fenerbahçeli futbolsever tarafından merakla araştırıyor. İşte Alvaro Morata hakkında bilinmesi gerekenler…

Alvaro Morata Kimdir?

Alvaro Morata, 23 Ekim 1992 tarihinde Madrid, İspanya’da doğdu. Futbol kariyerine Real Madrid altyapısında başlayan Morata, 2010 yılında Real Madrid A takımıyla profesyonel sözleşme imzalayarak kariyerine başladı.

Juventus ve Real Madrid Dönemleri

2014 yılında Juventus’a transfer olan Morata, burada Serie A ve Coppa Italia şampiyonlukları yaşadı. Real Madrid tarafından 2016 yılında geri alınan Morata, burada La Liga ve UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları kazandı.

Premier Lig ve Atlético Madrid

2017 yılında Chelsea’ye transfer olan Morata, bir süre sonra İspanya’ya dönerek Atlético Madrid’e katıldı. Atlético Madrid’de kiralık olarak başladığı dönemden sonra 2020 yılında kalıcı olarak transfer oldu.

Milli Kariyeri

Morata, İspanya Milli Takımı’nda da aktif olarak görev aldı. Genç milli takım düzeyinde UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası’nı kazanma başarısını elde etti ve A milli takımda da Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası gibi büyük turnuvalarda forma giydi.

Fenerbahçe Transfer İddiaları

Son dönemde Fenerbahçe’nin radarında olan Alvaro Morata için transfer spekülasyonları artmaktadır. Morata’nın Fenerbahçe’ye katılma ihtimali üzerine çalışmalar devam etmektedir.

Spor haberlerinden haberdar olmak için hemen tıklayın!