Avrupa Futbol Şampiyonası’nda heyecan, Danimarka ile İngiltere arasındaki karşılaşma ile devam ediyor. EURO 2024’ün favorilerinden olan İngiltere, son 16 turunu garantilemek için Danimarka karşısında mutlak galibiyet peşinde. Danimarka – İngiltere maçını Portekizli hakem Artur Soares Dias yönetecek, yardımcı hakemler ise Paulo Soares ve Pedro Ribeiro olacak. Futbolseverler, maçın hangi kanalda ve saat kaçta yayınlanacağını merak ediyor. Peki, Danimarka – İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte detaylar…

Danimarka – İngiltere Maçı Ne Zaman?

C Grubu’nda mücadele eden Danimarka ve İngiltere, grup aşamasında ikinci maçlarına çıkıyor. Frankfurt Arena’da oynanacak Danimarka – İngiltere maçı 20 Haziran Perşembe günü saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşma TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11’ler

Danimarka

Schmeichel
Andersen
Christensen
Vestergaard
Kristiansen
Norgaard
Eriksen
Hojbjerg
Maehle
Hojlund
Poulsen

İngiltere

Pickford
Walker
Stones
Guehi
Trippier
Alexander-Arnold
Rice
Saka
Bellingham
Foden
Kane

İki Takımın Karşılaşma Geçmişi

Danimarka ile İngiltere, tarihlerinde 24 kez karşı karşıya geldi. Geride kalan müsabakalarda İngiltere, 14 galibiyetle rakibine üstünlük kurdu. Danimarka ise 5 galibiyet aldı, 5 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. İngiltere’nin attığı 41 gole, Danimarka 24 golle karşılık verdi.

Danimarka Rövanş Peşinde

Danimarka, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı finalde elendikleri rakibi karşısında rövanşı almayı hedefliyor. İki takım son olarak EURO 2020 yarı finalinde karşılaşmış, İngiltere uzatmaya giden maçı 2-1 kazanarak adını finale yazdırmıştı.

İngiltere Son 16 Turunu Garantilemek İstiyor

Turnuvanın favorileri arasında gösterilen İngiltere, Danimarka’yı yenerek 2’de 2 yapmanın peşinde. C Grubu’na 1-0’lık Sırbistan galibiyetiyle başlayan İngiltere, grup liderliğini elinde bulunduruyor. Yarınki karşılaşmayı kazanması durumunda puanını 6’ya çıkaracak İngiltere, son 16’ya kalmayı garantileyecek.

Spor haberlerinden haberdar olmak için hemen tıklayın!