Ersan Şen, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde 51 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın firari müteahhitlerinin avukatlığını yapması nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Gaziantep’te yıkılan Furkan Apartmanı davasında müteahhit Hasan Hüseyin Sever ile Abdullah Devrim Sever için tutuklanmama güvencesi ve kırmızı bültenin kaldırılmasını isteyen Şen, duruşma çıkışında yakınlarını kaybeden öfkeli kalabalığın tepkisiyle karşılaşmış ve polis kontrolünde adliyeden çıkarılmıştı.

Canlı Yayında Şok Eden Açıklama

TV100’de Kübra Par’ın sunduğu Farklı Açılar programında konuşan Ersan Şen, kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlarla dikkat çekti. Par, Şen’e İstanbul’da aracıyla çarptığı kişinin ölümüne neden olan ve annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır’a sonra ABD’ye kaçırılan Timur Cihantimur’la ilgili, “Eylem Tok gelse oğlunun davasını alır mısınız?” sorusunu yöneltti. Şen, bu soruya “Şartlarda anlaşırsak neden olmasın?” yanıtını vererek stüdyodakileri şaşırttı.

“Beni İmam Gibi Düşünün”

Şen, yanıtının ardından stüdyodaki kahkahalara rağmen sözlerine devam etti ve imamları ayağa kaldıracak ifadeler kullandı. “Beni imam gibi düşünün.” diyen Şen, “Ya gömüp dua edersin ya da kaldırırsın.” şeklinde konuşarak tartışmalara neden oldu.

Vatandaşların Tepkisi

Ersan Şen’in açıklamaları, sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepki topladı. Şen, duruşma çıkışında öfkeli kalabalığın “Şerefsiz, aşağılık adam.” şeklindeki tepkilerine maruz kalmıştı. Bu tepkiler, Şen’in savunma yaptığı müteahhitler nedeniyle artarak devam etti.