Türkiye’nin gündeminde geniş yer bulan Dilan ve Engin Polat çifti davasında, iki tahliye kararı verildi. Dilan Polat’ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu’nun tutuksuz yargılanmalarına karar verildi. İşte detaylar…

Sıla Doğu Beraat mı Etti?

Sulh Ceza Hakimliği, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün ve Alper Kürşat Polat’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, aralarında Dilan Polat’ın kardeşi Sıla Doğu ve Can Doğu’nun da bulunduğu tutukluların tutuksuz yargılanmalarına hükmetti.

 

Avukatın Açıklaması

Sıla Doğu’nun avukatı Sibel Bozkulak, sosyal medya hesabı Instagram’dan yaptığı paylaşımda, “Müvekkilim Sinem Sıla Doğu hakkında tahliye kararı verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

1 Kasım’da İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili MASAK ön inceleme raporu hazırlanmıştı. Raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Operasyonun Detayları

Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği ve son aşamada Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirlemiş ve İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16’sı tutuklanmış, hakimlik 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti.

Gündem haberlerini takip etmek için hemen tıklayın ve güncel haberlerden anında haberdar olun!